Fråga om menskoppar.

Min nya grej som jag uppmanar alla till att göra är att gå in och fråga efter menskoppar när du går förbi ett apotek. Apoteket säljer som känt inte menskoppar, men jag tänker att om folk börjar fråga efter det så kanske de börjar köpa in, och det vore ju asbra. Du behöver ju inte vilja ha en menskopp för att fråga om en, eftersom de med största sannolikhet inte har någon. Om du mot förmodan finner ett apotek där de har menskoppar så skriva gärna en kommentar om det.

12 reaktioner till “Fråga om menskoppar.”

 1. Gör de inte? Vad konstigt, varför gör de inte det? Kan man köpa dem i vanliga butiker eller bara på nätet? Jag menar, Finland brukar inte vara nåt föregångsland men här har alla apotek och en del varuhus dem.

  1. Man kan köpa i vissa hälsokostaffärer. Jag beställde min på nätet.

 2. Fattar inte heller varför de inte säljs! Man börjar ju tro att det rör sig om en konspiration från tampong/bindföretagens sida….

 3. Blev helt paff när jag skulle köpa en menskopp och de inte hade det på mitt lokala apotek. Tanken att de inte skulle ha sådanna hade inte ens slagit mig liksom. De erbjöd sig inte att köpa in det heller utan tipsade om den där Life! butiken, men de hade inte heller menskoppar 🙁
  Skumt. Borde ju finnas på varenda Konsum egentligen..

 4. Tro mig tjejer, vi är många som förväntat oss lite mer av Sverige och våra stora butiker! Vi jobbar så mkt vi kan för att få någon att ”våga” gå utanför sitt vinstdrivande sortiment av engångsartiklar och faktiskt sätta hälsa och miljö först!
  Vi är några som säljer på nätet men jag tänker även på de yngre,minderåriga som inte vill be någon myndig ”köpa ut” en menstruationskopp åt dem!
  Kom igen nu Sverige – häng med!!!
  Med vänlig hälsning,
  Veronica
  LadyCup Sverige / Fair Breeze Showroom.se

  1. Dtet finns ju vissa hälsokostaffärer man kan köpa i, men det ä bara i större städer.

 5. Bra idé! Ska gå in på alla (statliga) apotek jag ser och fråga om menskopp. Och tygbindor. Men det kanske de redan säljer?

 6. Fick precis min första menskopp i julklapp (vilken lycka!) och kollade upp dina menskoppsinlägg pga minns att du har skrivit om hur den kan vikas. Såg det här inlägget och kan berätta att han som köpte den köpte den på Apoteket Hjärtat!
  Förresten var det lite av en feministisk konspiration av mig att just önska mig en menskopp istället för att köpa den själv. Önskade mig den av min systers pojkvän för att han ska släppa sin ”mensskräck”. Normalisera kvinnliga funktioner ftw!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *