Grattis män! Ni lyckades få ett materiellt övertag efter årtusenden av patriarkalt förtryck!

Läste något så urbota dumt på Nyheter24 idag:

Det finns dock även en hel del positiva sidor hos män. Därför tycker jag därför att det är på sin plats att även uppmärksamma några av dessa. Enligt SCB:s statistik för första kvartalet var sysselsättningsgraden hos män nästan fem procentenheter högre än hos kvinnor. Det betyder att män i högre grad än kvinnor arbetar och bidrar till välfärden.

Okej, den här personen menar alltså på fullaste allvar att det är en ”positiv sida hos män” att de inte diskrimineras på arbetsmarknaden som kvinnor gör. Han hade lika gärna kunnat skriva att det är en positiv sida hos män att de generellt har högre lön och betalar in mer skatt, eller att de äger mycket mer av världens resurser och typ ”driver företag” och ”skapar tillväxt”.

Eller är det kanske en positiv sida hos män att de sällan drabbas av våldtäkt eller våld i nära relationer? Är det en positiv sida hos män att de mer sällan är sjukskrivna för typ stress? Är det en positiv sida hos män att de fick rösträtt tidigare än kvinnor? Eller kanske att de innehar huvudrollen i så många fler filmer och böcker? Ja en kan ju rabbla positiva sidor med män i oändligheten!

Grattis män! Ni lyckades få ett materiellt övertag efter årtusenden av patriarkalt förtryck! Detta ska vi fira er för!

Ja, mycket ska en höra innan öronen trillar av OCH SÅ VIDARE. Tycker det är Fascinerande att en människa kan ha så oerhört lite insikt i vad patriarkalt förtryck innebär som denna Hedblom. Det är inte alla män som saknar total insikt i hur patriarkalt förtryck fungerar, men Hedblom är definitivt en av dem.

6 reaktioner till “Grattis män! Ni lyckades få ett materiellt övertag efter årtusenden av patriarkalt förtryck!”

  1. Roligt också att han pratar om saker som ”ingår i den traditionella mansbilden” som ”positiva saker om män”. Det ingår i den traditionella mansbilden att ”skydda kvinnor och barn och inte klaga i onödan” skriver han, och det är ju sant att det gör, men att det ingår i ”den traditionella mansbilden” betyder inte att det stämmer med verkligheten. Då vill jag åtminstone se forskning som visar att det är så, innan jag tror på det.

  2. Men att män kan lönearbeta mer än kvinnor beror ju till stor del på att män inte tar alls lika stort ansvar för barn och hem som kvinnor gör. Och det är alltså bra?
    Konstigt också att se ”att arbeta” som ett positivt värde oavsett vad en arbetar med.

  3. Ytterligare en positiv sak med män* är att de sällan drabbas av produktionssänkande gravidtetsåkommor eller 50% ig kvarstående skadefrekvens efter förlossningar. Eller förlossningsdepression. Eller mjölkstockning. Bra jobbat även där män! Vi andra bugar i tacksamhet! *facepalm* ;D

    * Ska vi vara petiga kan numera ett antal män födda med livmoder också föda numera. But anyhow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *