Hälsointresse.

Sitter här och dricker kaffe ur min favoritmugg och minns. Minns tiden jag var så kallat ”hälsointresserad” och läste en massa artiklar om träning, kost och hälsa.

Alltså ärligt. Hälsointresse suger fan. Visst är det relevant att veta saker om hur kroppen fungerar och sådär, men att sitta och typ läsa en massa artiklar om vilka bär som innehåller mest antioxidanter vid torkning är bara sånt jävla slöseri med liv. Inte en chans att man applicerar allt det där på sitt liv och om man till äventyrs gör det så kommer det bra leda till en helt rubbad kost för alla råd säger ju emot varandra. Väldigt många av råden är nog dessutom ganska irrelevanta för en vanlig person. Typ det är inte relevant för en person som inte sysslar med bobybuilding på elitnivå att veta precis vilken keso som innehåller mest protein.

En annan sak som sker är att man blir pumpad med information man egentligen redan känner till gång på gång i typ ”tio vanliga misstag när du ska gå ner i vikt”-listor som internet svämmas över av. Jag menar, vet vet inte att man ska strunta i sockret och småätandet, att man ska äta mycket grönsaker och så vidare? Man bara läser informationen om och om igen i olika former.

Så jävla bra när jag slutade vara intresserad av sådan skit och kunde börja ägna min tid och energi åt annat istället. Till exempel laga god och nyttig mat. För alltså, jag vet ju hur man gör och det har jag alltid vetat, jag var bara mer intresserad av att sitta och drömma bort mig i hälsointressets förlovade land än att faktiskt realisera det.

3 reaktioner till “Hälsointresse.”

  1. Min mamma brukar läsa tidningar i stil med Topphälsa. Jag får ångest sådär tre meningar in i dem – de känns långt värre än vanliga tjejtidningar när det gäller onaturliga kroppsideal och föreställningar om hur man bör leva.

  2. Pingback: Mattjat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *