Jag har extremt svårt att känna medlidande med han som skrev att armhålehårsbruden såg ut som en fitta på tvären.

Jag fann en yngre motsvarighet till Marcus Birro när jag läste några gnälliga krönikor av Ronnie Sandahl och fastnade för denna om det så kallade drevet angående tjejen med den håriga armhålan i mello. Men inte handlar det om drevet mot henne som bedrevs på Facebook utan om drevet mot en man som skrev att hon såg ut som en ”fitta på tvären” i kommentarerna. Det cirkulerade ju en bild på vad han skrivit helt ocensurerad på internet, men all information var sådan som var offentlig. Han valde själv att skriva dessa saker under sitt eget namn.

Tydligen har arga personer ringt till hans jobb, fotbollsklubben där han är tränare och så vidare för att berätta om vad han skrivit. Han har, som jag förstått det, fått sluta på jobbet som tränare och klubben har lagt ut ett avståndstagande på hemsidan. Det är såklart otroligt pinsamt, både för honom själv och hans familj.

På ett sätt tycker jag såklart att det är fel, det rör sig om en privatperson som fått utstå ett otroligt lidande för detta. Å andra sidan kan jag verkligen känna att det är rätt, ty han deltog under sitt eget namn i ett drev mot en annan privatperson. Hon hade, till skillnad från honom, inte gjort något fel. Ja, han är också en person och det är säkerligen skitjobbigt för honom detta, men å andra sidan har han till stor del själv satt sig i situationen.

Jag tycker att det finns något bra i att man visar att drevet kan gå åt båda hållen, det gör det nämligen smärtsamt uppenbart vem som har rätt. Den här mannen har fått utstå det han fick utstå på grund av handlingar som drabbade en annan person, vilket han troligen var medveten om. Det enda som har skett är att människor ringt runt och berättat vad han har gjort, och för det har han fått utstå konsekvenser. Kvinnan med hår under armarna har däremot inte gjort någonting för att skada en annan person.

Och ja, alla sådana  här massuppslutningar kring en enskild person är såklart jobbiga för den drabbade och man kan väl alltid i någon mån ifrågasätta hur berättigat det egentligen är. Men jag måste säga att jag har extremt svårt att känna medlidande med han som skrev att armhålehårsbruden såg ut som en fitta på tvären.

6 reaktioner till “Jag har extremt svårt att känna medlidande med han som skrev att armhålehårsbruden såg ut som en fitta på tvären.”

  1. Jag tycker att det är rätt att handlingar får konsekvenser. Även handlingar på nätet. Detta var ingen hormonell fjortis som sveptes med utan en vuxen man. Han får stå för vad han säger eller ha vett att vara tyst. Folk måste lära sig att saker som sker på nätet sker på riktigt!
    Visst, det blir stort för det sprids på nätet och det är folk som inte vet vem han är som hänger på, men å andra sidan är det ju hans eget fel att han skriver skit på ställen där så många kan se det.

  2. Jag håller med dig till fullo. Jag kan inte fatta hur en vuxen man som tränar ungdomar i fotboll kan tacka ja till en grupp som handlar om att motverka mobbing på nätet och sedan kalla en minderårig tjej för en fitta på tvären.

    Nu blev det väl så att det statuerades ett exempel med honom och kanske blev straffet hårdare än vad som är rimligt för honom. Men folk måste ju fatta att det som de häver ut sig på nätet faktiskt räknas och kan få konsekvenser! Nej, jag har också riktigt svårt att känna medlidande med honom…

  3. Om man skriver något i eget namn på nätet får man faktiskt räkna med att det kan få konsekvenser. Det är dags att inse att internet faktiskt är verkligheten och inte ett fantasiland där man kan sitta och bete sig som ett as utan att det får konsekvenser.

  4. Jaa…anledningen till att ”lynchningen” är obehaglig är ju att han faktiskt KAN vara oskyldig (han hävdar ju det själv). Och det är inte en lika stor risk ifall man polisanmäler som när folk tar det där straffandet i egna händer. MEN å andra sidan är det ju ingen som tagit till våld eller lögner, hans uttalanden har bara spritts. Och att man får stå för sina uttalanden är ju faktiskt långt från förtal. Det finns något väldigt sunt i att man reagerar kraftigt på sånt, och inte låter det passera. Hade orden fått stå där oemotsagda och utan konsekvenser hade de också gjort skada…

  5. Håller med dig! Det är viktigt att visa att mobbning aldrig är ok. Inte irl och inte på nätet. Skriver man sånt skit får man f-n ta konsekvenserna för det också.

  6. Jag tycker faktiskt inte att det är ok att det blir ett drev mot honom bara för att han var med i ett drev mot någon annan. Av samma skäl som jag är emot dödsstraff two wrongs doesn’t make it right. Visst får manv ara beredd på att ens handlande får konsekvenser, och jag tycker det är helt ok att höra av sig till människan och tala om för honom att man tycker han är ett riktigt rikspucko. Däremot tycker jag det går en viktig gräns när man hör av sig till hans chef och klubb och kräver att de också ska bojkotta honom. När man talar om för så många man bara kan hur dum han är så de också kan hata honom. Det är där det mer börjar likna häxjakt, man vill se blod och kan man inte åstakomma det själv vill man att någon annan ska fixa det. Kom här, titta på missfostret, låt oss skratta tillsammans åt honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *