Kan inte folk bara vara lite snälla.

Ni vet när man går i lågstadiet. Då får man lära sig att man ska vara snäll. Man får också lära sig att om man inte tycker om en persons frisyr, kläder eller utseende i största allmänhet så håller man det för sig själv. Man får lära sig att man ska så att säga sköta sig själv och skita i andra. Jag tror att alla har hört detta någon gång under sin skoltid.

Och ändå så finns det så otroligt många vuxna människor som inte har kunnat ta till sig denna högst grundläggande information. Hur fan gick det till egentligen?

Detta att inte lägga ut en bild på en privatperson som lätt går att identifiera som råkat fastna på kamerorna vid mello för att håna henne offentligt på internet känns som något en person som ännu inte utvecklat sin empatiska förmåga gör. Det är kort och gott ett jävla barnbeteende. Vuxna människor ska liksom inte ägna sig åt sådant. Ändå gör de det. Och det är inte bara en, det är hundratals. Helt utan någon som helst tanke på personen på bilden, hur hon känner tycker och tänker. Utan någon som helst tanke på hur de själva skulle känna om deras utseenden lades ut för offentlig rättegång.

Jag är ärligt talat stum av förvåning. Jag trodde verkligen inte att folk var såhär dumma i huvudet, inte i denna enorma utsträckning i alla fall. Jag visste att folk hade åsikter om anda underarmshår, men att så många har mage att på detta sätt faktiskt mobba en person som bara av en slump råkat hamna i Ty det förvånar mig faktiskt. Speciellt som de flesta gör det under eget namn, offentligt.

Man behöver inte vara någon orakad feminist för att fatta att man inte beter sig såhär. För att fatta att det helt enkelt är sjukt jävla taskigt att på detta sätt hänga ut en människa som inte på något vis bett om uppmärksamheten. Okej om någon hade tagit en bild på mig där jag har hår under armarna och häcklat, det vore fan mer acceptabelt för jag har ju liksom gjort en grej av det. Jag deltar i debatten. Men den här personen har inte gjort det minsta lilla väsen av sig.

Tänk om alla bara kunde tänka en enda gång innan de gjorde såhär. Typ fundera lit epå hur de själva skulle känna om de blev utsatta för det. Vad mycket skit man hade sluppit.

7 reaktioner till “Kan inte folk bara vara lite snälla.”

 1. Verkligen. Men jag tänker att det kanske brustit just där i uppfostran? Att man har lärt sig att man ”ska” vara snäll och inte säga taskiga saker, för om man gör det blir de vuxna arga. Men sen när man är vuxen och får göra som man vill, då är det okej igen för ingen bestämmer över en. Alltså, som du sa, man har inte fått utveckla sin empatiska förmåga utan bara fått en regel som man inte förstår. Det kanske låter knäppt, men jag minns att jag själv inte riktigt fattade sånt i typ lågstadiet. Jag fattade ju att den man var dum mot blev ledsen, men jag tyckte att om de var så dumma att de gjorde [whatever som jag retade dem för] så fick de skylla sig själva. Tänk om man aldrig växte ifrån det!

  1. Det är ju för att man inte har utvecklat empatisk förmåga när man går i lågstadiet. De flesta normer i samhället ”lär” man sig ju utantill innan man förstår dem.

   1. Mja, håller inte riktigt med där om dåligt utvecklad förmåga till empati i lågstadiet. Allt som komma kan kan också utvecklas tidigare och det är föräldrars ansvar att sköta den biten efter bästa förmåga och barnets potential.

    Det som allt mer verkar ha blivit skolans ansvar ….

 2. Stör mig även jäkligt mycket på att det är ett jädra hojtande om att det är en tokig feminist som det handlar om. Som att det skulle rättfärdiga något. Sen att hon inte ens har uttalat sig feministiskt gör ju inte saken bättre. För så fort en tjej har hår någonstans är hon feminist och det är en dålig sak. Tycker det är obehagligt det som kryper fram speciellt just nu.

  1. Kan inte annat än att hålla med. Skulle alla behårade kvinnor vara feminister? Knappast … jag har orkat igenom en hel del av kommentarerna på AB och ska man döma av bilderna på det stora antalet män som uttrycker sitt äckel så är de unga. Ska jag vara spydig så säger jag porrfilmsåldern. En del är SÅ mottagliga då de är unga, men förhoppningsvis växer de upp.

 3. Påminner mig om när jag gick i lagstadiet. Jag trodde inte att vuxna kunde mobba varandra. Trodde de vuxna visste bättre än så, sedan växte jag upp och insåg verkligheten. Inte kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *