Kawaii.

Jag har uppfattat att det går en gullighetstrend nu, något som jag ser som djupt bekymrande. Jag har tyckt att gullighet är löjligt sen jag var 14 år gammal, även om det då mest berodde på att jag själv var ganska ful.

Grejen med att vara gullig är att vara lite infantil, för en intelligent person kan inte vara gullig. Gullig är den överblivna komplimangen, den som blir kvar för dem som inte är vackra, snygga, sexiga, intelligenta eller något annat mer värdefullt. Gullig är en jävla marginalkomplimang.

Gullig är man när man är ett barn, men vuxna människor som fortfarande måste vara gulliga för att bli accepterade är bara efterblivna. Jag tänker på Foki och jag tänker på den fruktansvärda kawaii-trend hon har dragit in i Sverige. Konceptet Foki är fruktansvärt, en gullig, ”ödmjuk” och snäll tjej som bara göra kometkarriär med sin blogg där hon postar rolig gatukonst och hello kitty-saker. Så fort hon ska säga något om något med lite mer substans (typ internetmobbing) så är hon helt död och bara stammar.

Nu är det visserligen inte Foki som sådan jag har något emot, men jag ogillar att folk så okritiskt anammar hela den här grejen med att man ska vara söt. Jag hade inte haft något emot om folk ville vara snygga eller sexiga, för snygghet och sexighet innebär inte att man måste vara ett jävla spån. Men det gör det tyvärr om man vill vara söt.

7 reaktioner till “Kawaii.”

 1. Jag tycker om kawaiitrenden till viss del & köpte en del sådana kläder redan innan Fokis trendstart. *BARN FÖRE MIN TID*

  Men jag skulle inte vilja vara genomgående kawaii, och jag kan kombinera det med intelligens, tror jag allt. Min blogg tex. är ju inte genomgående någon ÅH KOLLA VILKEN TÖT DOCKKLÄNNING & HELLO KITTY-TANDBORSTE & JAG HAR ETT FINGER I MUNNEN OCKSÅ-blogg. =P Förstår inte heller hur man kan vilja göra det till en hel livsstil. Det blir för barnsligt när allt ska vara sött & gulligt & man till råga på allt inte ens kan uttrycka sig som en vuxen människa.

  Och jag blir hellre sedd som snygg & sexig, än söt. Tyvärr kan jag nog inte göra allt för mycket åt att folk ofta beskriver mig som just söt, spelar ingen roll vilka kläder jag tar på mig… det är mina kinder & ögon, dom gör mig till den där ”söta tjejen”. Får typ plastikoperera mig ifall jag ska sluta kallas söt. Fast det har jag ingen lust med, räcker med snoken & buubsen (& buubsen gör nog fan att jag anses som lite sexig ibland också, kollar folk på min kropp blir jag den sexiga, WOHOO).

  Tänker ha på mig det jag tycker är snyggt iaf & då får det vara japanska dollyklänningar eller sexiga kläder bäst det vill. ^^ & det var värst vad långt man kunde skriva om detta ytliga ämne! =O

  1. Jo, det är ganska stor skillnad på bara ett klädesplagg och att inreda hela sitt hus med hello kitty, det är ju när kläderna blir ens personlighet det suger.

 2. Exakt! Fattar inte grejen överhuvudtaget med att vara så desperat vid att vara sin klädstil. Jag blandar hejvilt & fattar att mina kläder inte är min personlighet. De kanske bara speglar en del av den någon enstaka gång. Om jag typ bär en tröja med nåt budskap. ^^

 3. Nu är det ju inte foki som har startat ”kawaii” trenden. Japanska modestilar såsom Gyaru och Decora har funnits sedan 80-90 talet och är mycket populära klädstilar i Japan även för människor som är över 20. Jag älskar den här formen av uttryck och handlar mina kläder hos http://talkingclothes.se som är en svensk sida som säljer japanska kläder och jag är 22 år gammal. Det är inget fel att vara lite gullig ibland !

 4. Jag finner ditt inlägg högst komiskt då du talar om intelligens men själv inte verkar ha en hjärna större en än ärta. Jag är så otroligt trött på inskränkta svenskar som inte kan se 1 cm utanför ramarna.

  Jag är 22 år, klär mig i enlighet med japansk kawaii/gyaru trend, har pluggat japanska i japan i 1 år, talar flytande japanska vilket är ett utav världens svåraste språk..

  Sluta vara så satans fördomsfull, öppna ögonen, bredda synen och snälla sluta vara en hysterisk hyperfeminist som endast är det pga av ren avundsjuka.

  1. vad skönt för dig att kunna konstatera att det bara har med avundsjuka att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *