Klart g-punkten är ett skitviktigt fynd.

Vissa skrev apropå inlägget om g-punkten att det är ointressant om kvinnor har en g-punkt eller ej och att diskussionen borde handla mer om personlig njutning och mindre om anatomi. Ja, det är klart att när man diskuterar sex så ska man inte försöka ”bräcka” någons personliga erfarenhet av vad som är skönt och inte med hur man ser ut anatomiskt och att ens personliga upplevelse måste stå i fokus men jag ser det som en självklarhet att vi ska ha en diskussion om ett nytt anatomiskt fynd.

Nu säger det inte så mycket att man lyckats observera detta på en enda kvinna men om det är så att g-punkten faktiskt finns så är det såklart en stor nyhet. Tänk er att någon annan kroppsdel som tidigare varit helt okänd upptäcktes, det är ju en smärre sensation!

Jag tycker i alla fall att det är långt ifrån irrelevant. Inte för att jag tror att det kommer leda till någon stor förändring i människors sexliv utan för att jag tycker att människor, av ren princip, ska veta hur deras egna kroppar är uppbyggda. Även om den nya kroppsdelen råkar sitta på insidan av fittan.

5 reaktioner till “Klart g-punkten är ett skitviktigt fynd.”

  1. Fast talet om okänd ”kroppsdel” är kanske litet att ta i. Jag är inte närmare bekant med den aktuella forskningen, men det måste väl rimligen röra sig om någon vävnadsstruktur de identifierat genom mikroskopisk undersökning (de kanske sett att området är rikt på nerver etc.). I de flesta fall skulle det nog inte bli någon artikel i DN om en sådan struktur hittades på något annat ställe i kroppen, lika litet som ifall man hittat en ny skalbagge inom zoologin. Sedan kanske just detta fynd är ovanligt betydelsefullt för våra liv, men det var väl just det dina kommentatorer ifrågasatte.

  2. Som en av dessa vissa – det är väl intressant och så, men i praktiken är det väl rätt irrelevant exakt hur detta område (som vissa uppskattar att få stimulerad och andra inte) fungerar, det som är relevant är kunskapen att vissa gillar det. Och det vet man redan. Det är liksom verkligen inget nytt eller omstritt.

  3. Alltså, det är klart att det inte är en oviktig eller meningslös upptäckt, men kan vi göra något med informationen? Det tänkta funktionen hos G-punkten är ju sexuell stimulans, och det är ju inte direkt en nyhet. Såvitt jag vet så är den inte sammankopplad med några sjukdomar och inget av det lilla jag läst föreslår att det skulle kunna vara av medicinsk relevans. Så för mig känns det inte som en enorm sensation att vi hittat den vävnad som utgör en funktion som vi redan kände till och som inte har någon medicinsk relevans.

    1. Fast grejen är ju att denna funktion varit omtvistad, vissa påstår ju att orgasm enbart kan uppnås genom klitoris.

      1. Fast om man vägrar tro att kvinnor enbart kan få orgams genom klitorisstimulation så ignorerar man ju redan rätt mycket av de belägg emot detta som finns, typ de kvinnor som har ryggmärgsskador och överhuvudtaget inte har någon känsel i klitoris och som ändå får orgasmer, eller de kvinnor som kan få orgasmer genom stimulans av brösten, eller de kvinnor som kan få orgasmer utan någon fysisk stimulans överhuvudtaget. Varför skulle man ändra sig helt plötsligt bara för att en ny vävnad hittats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *