2 reaktioner till “Kvinnor och arbete.”

  1. Med detta inlägg är du inne ngt många har väldigt svårt att förstå, den som det brukar heta oförklarade löneskillnaden, men vilken helt enkelt beror på könsdiskriminering. Genomsnittligt är den runt 7%, för tjänstemän uppåt 10%. Mest jämställt är det inom vården. Det måste finnas ngt bakomliggande som förklarar detta, produktivitetskillnad, för vi är ju jämställda i detta land. Nej, det kan inte bero på KÖN!? Säger de, både kvinnor och män. Trots att skillnader som inte beror på kön räknats bort. Det vill bara inte tro det. Hur bemöter man sådan inbilskhet?

  2. Mats:

    När det har hänt mig att människor vägrar se det som det är brukar jag fråga vad orsaken till problemet annars skulle vara. Ofta har de inget svar på det, då tror jag att de inser litegrann att det finns ett problem.

    Att fråga är bra tycker jag, för inget är ”bara för att”. Många människor har lärt sig att tycka till utan att ifrågasätta eller tänka efter. När man i sin tur ställer frågor och de inte finner några svar sätter man igång något i huvudet på dem.

    Men i vissa fall vill de inte förstå eller veta, i vissa fall är de ihärdiga nej-sägare som inte är intresserade av förändring, då får man bara låta det va.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *