Midsommar och nykterhet.

001

Jag har spenderat midsommar på västkusten utan vettig uppkoppling, därav den dåliga uppdateringen.

Det hela var väldigt trevligt. Jag har dock ändrat syn på alkohol radikalt sedan jag slutade dricka. Nu kan jag tycka att det är närmast obehagligt att vara omkring fulla människor, speciellt om det även är barn i närheten. Jag tänker på det obehag jag själv kände inför fylla som liten. Det kändes i alla fall väldigt bra att inte dricka, att välja bort alkoholen under en högtid som är så otroligt förknippad med just detta.

2 reaktioner till “Midsommar och nykterhet.”

  1. Kände tvärtom när jag var liten. Det var när folk blev fulla på midsommar som det blev extra roligt och mysigt! Fattade ju inte att de var fulla förstås, bara att de blev trevligare och sjöng en massa. Däremot tyckte jag det var obehagligt när folk var bakis, fattade ju inte vad felet var utan såg ju bara att de mådde dåligt.

  2. Nu är jag gravid men har redan bestämt mig att även efter graviditet och amning inte dricka. Jag behöver inte det, alkohol ger mig ångest, flera dagar efter konsumtion, folk blir äckliga, mer våldsamma, gör dumma saker de i nyktert tillstånd säkert inte hade gjort. Minns midsommar fester med familjen, där alla äldre ska supa sig så jävla fulla och vara obehagliga. Mina barn ska aldrig uppleva fulla föräldrar. Det är deras rättighet , att alltid känna trygghet och kunna lita på oss, föräldrar, att alltid vara bra föredöme och sätta dom i första hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *