Mäns känsliga små öron.

I Belgien umgicks jag nästan bara med kvinnor, eftersom jag främst umgicks med andra au pairer. Dock så var det en kille som hängde med oss ganska ofta och alltså blev ensam kille i en grupp på kanske 5-6 tjejer eller mer,vilket såklart fungerade alldeles utmärkt. Däremot så upptäckte jag en grej, nämligen hur det alltid alltid var någon av tjejerna som liksom ursäktade sig för kollektivet inför den här killen om vi började prata om till exempel mens.

Alltså, det förstår ju jag att det är skittråkigt att lyssna på en konversation man inte alls kan relatera till en helkväll, men det var inte det det rörde sig om utan lätt snuddande vid ämnet. Problemet var liksom inte att han inte antogs kunna relatera utan att han antogs tycka det var äckligt att höra på.

Det roliga är att den här killen aldrig klagade på detta själv, men det var ändå konsekvent någon som skulle ursäkta ämnesvalet, som om en vuxen man inte skulle stå ut med att höra kvinnor tala om mens i typ tre minuter.

Om man nu tycker att det är så jävla genant att folk känner till att man har olika kroppsfunktioner så kan man undvika att tala om dem, men jag förstår absolut inte behovet av att ursäkta sig när man väl gör det. Jag tycker att det är jättefånigt att anta att män inte skulle kunna hantera att höra om kvinnors kroppsfunktioner. Det är väl kanske inget man tar upp på första dejten, men att agera som om det vore typ motbjudande att höra på bara för att man är man tycker jag bara är löjligt.

4 reaktioner till “Mäns känsliga små öron.”

  1. En liten fundering som jag inte tycker framkommer, talades det fritt om er mens när han inte var med? Kan det vara så att det ursäktades om att tala om mensen i allmänhet?
    Jag kan tänka mig att det inte är något som jag skulle tagit upp, men om någon annan gjort det hade jag säkert talat om det som jag vet ur mitt perspektiv. Sen som du skriver, om inte han klagar så är han nog ok med det, ingen anledning att ursäkta sig för honom då, de flesta tål mer än man tror.

  2. Jag tycker det är så himla typiskt men vanligt. Jag var på en kurs i sexualupplysning där vi livligt pratade porr och sex och allt möjligt men när en behövde fråga om nån hade bindor blev det genast viskande och pinsamt. Konstigt egentligen!

  3. Jag tycker det är så himla typiskt men vanligt. Jag var på en kurs i sexualupplysning där vi livligt pratade porr och sex och allt möjligt men när en behövde fråga om nån hade bindor blev det genast viskande och pinsamt. Konstigt egentligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *