Men åh så synd det är om Israel som kommer bli så himla missförstådda nu.

Fan vad jag lackade när jag läste DN:s ledare idag. Självklart handlade den om attacken mot ”ship to gaza”-konvojen.

Israels agerande kritiseras visserligen, men egentligen bara för att det är ”onödigt” att göra så eftersom det gör folk över världen mer positivt inställda till Palestina.

Den israeliska armén har mycket att förklara. Vilka instruktioner hade soldaterna fått? Vem gav order om eldgivning? Och varför såg man det som nödvändigt att storma fartygen?

Ja, varför sänkte Israel fartygen? Kan det kanske ha varit för att Israel är en krigsgalen religiös diktatur som tycker om att statuera exempel mot allt och alla som inte håller med dem om vilket folk som har mest rätt till deras land? Det är knappast så att Israel överlag agerar snällt och bra och bara just nu råkade agera väldigt orimligt, det är så att Israel rakt igenom är ett jävla skitland som inta drar sig för att bomba alla som inte håller med dem sönder och samman.

Jag tycker det är förbannat respektlöst mot Palestinierna och hela konflikten som sådan att framhålla att det största problemet i alla det här är att den annars mycket snälla staten Israel kommer att betraktas som mycket dummare än de egentligen förtjänar. Stackars Israel, så missförstådda, så fruktansvärt illa behandlade, så fördomsfullt bemötta, så synd om det land som bara försöker göra gott, men alltid råkar peta någon i ögat. Herregud.

4 reaktioner till “Men åh så synd det är om Israel som kommer bli så himla missförstådda nu.”

  1. Det är klart att det är synd om dom. Det är fan synd om människor som är så körda i huvudet att de beter sig som de gör. >_<

  2. Du är dåligt påläst.
    Läs mer, återkom sedan i frågan respektlöshet.
    Det är inte bra för sidan man står på, oavsett vilken den där, att vara så pinsamt onyanserad.

    1. Vadå, jag skriver inte att Israel har fel i allt, men jag tycker att DN:s ledarskribent uttrycker sig märkligt när han menar att det största problemet är att Israel kommer bli missförstådda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *