Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Menskopp.

IMG_20131212_153158

Jag har fått lite frågor om menskopp och eftersom det var länge sedan jag skrev om det så tänkte jag att jag skulle göra det igen. Menskopp är en fantastisk uppfinning, det är en kopp av silikon som en kör upp i fittan när en har mens. Istället för att mensblodet absorberas någonstans så samlas det i koppen och så tar en ut den och tömmer den.

Menskopp fungerar väldigt bra för mig. Jag känner mig inte uttorkad i och med mensen som jag ofta gjorde innan när jag använde tampong, det luktar inte lika mycket och så vidare.

Menskoppen har också lärt mig att få kontakt med min egen fitta på ett annat sätt. Om en vill kan en se hur mensen ser ut och känna hur den luktar på ett annat vis än om en har tampong/binda, något som jag tycker är positivt eftersom jag då kan upptäcka lättare om något inte är som det brukar. Jag får också en betydligt bättre uppfattning om hur mycket jag blöder. Vissa kan tycka det är äckligt att ha så nära kontakt med sina fitta som en har om en använder menskopp, men jag tycker det är en fördel. Det har gjort att jag har kunnat förstå mer hur till exempel min muskulatur där fungerar, eftersom jag använder fittmusklerna när jag trycker ut menskoppen och så vidare.

En annan fördel är att jag kan ha i menskoppen under hela mensen. När jag använde tampong så var det jävligt oskönt att ha den de sista dagarna när jag bara blödde väldigt lite, men med menskoppen så känns det bättre eftersom den inte torkar ut underlivet.

Det finns såklart folk som har haft problem. Jag har bland annat hört att den skaver för vissa och att den inte sluter tätt. Jag tycker ändå att det är värt att pröva, för det har varit en fantastisk grej för mig och för många andra. en menskopp kostar ungefär 300 och går att köpa på vissa apotek, på hälsokostaffärer och på internet. Jag har hört att en helst ska köpa en genomskinlig eftersom färgämnen är osoft för fittan. En genomskinlig menskopp blir snabbt lite lätt gul/orange, men det är ingen fara.

Det kan krävas en period av invänjning för att märka hur den känns, hur ofta en måste byta och så vidare. Första gången jag prövade så var jag hemma stora delar av dagen, sedan så hade jag den tillsammans med binda för att vara på den säkra sidan. Det kan ta ett tag innan en får till vikningen och fattar hur det ska kännas när den sitter rätt, men det är ju egentligen inte konstigare än första gången en använder andra mensskydd.

Jag har för övrigt en vikningsguide här för den som vill.

4 kommentarer till Menskopp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv