Menskoppsvikning.

Jag har fått lite frågor om hur en bör vika menskoppen för att få in den i fittan från folk som inte lyckats få till det bra.

Jag har sett att denna vikning är en som rekommenderas i bipackssedeln. Alltså att en först ”plattar till” menskoppen och sedan viken den dubbelt, för att sedan föra in den med kanten som en inte håller runt. Jag försökte få in den såhär, men det var helt omöjligt att få till det.

Istället gjorde jag som så att jag vek in kanten på ena sidan in i koppen med tummen samtidigt som jag stödjer den andra sidan med resten av fingrarna, så att det bildas en liten ”spets”. Resultatet blir som följer:

Sedan för en in koppen med spetsen först, när en släpper så fixar den i regel till sig automatiskt, även om jag ibland har behövt vrida lite på den.

Fick även en fråga rörande menskopp som löd typ: ”men fastnar inte kisset i menskoppen?”. Nej, det gör det inte, för kisset kommer inte ut ur samma hål som mensen utan strax ovanför. Jag kan tänka mig att tampongen kan suga upp kiss om den sitter långt ut eller så, men det är i alla fall ingen som helst risk att det ska ske med menskopp. Det blir ju en slags förslutning mellan menskoppen och fittan som gör att risken helt enkelt inte existerar om en fått in den korrekt.

Den som har fler frågor om menskoppar tycker jag bör fråga på, så ska jag svara så gott jag kan.

Tillägg: en kan tydligen ha en missbildning som gör att urinrörets mynning sitter inne i själva vaginan, och så kan kisset såklart hamna i menskoppen. Men generellt är det inget en behöver oroa sig för.

23 reaktioner till “Menskoppsvikning.”

 1. Får man urin i sin menskopp när den sitter inne så beror det antagligen på att man har en liten missbildning som gör att urinöppningen sitter i vagina, men det är inte särskilt vanligt.

 2. Oj… att den frågan kommer känns som ett bevis på att kvinnor vet oroande lite om sina egna kroppar och hur de fungerar.
  Jag tänker på ett avsnitt av Sex and the city, när Samantha dejtar en kvinna och utbrister till de andra ”We have three holes down there!”. Som om hon inte hade någon aning om det innan.

 3. Åh, fy. Angående det där sista så påminner det mig om ett puckat ex jag hade en gång som hävdade att kvinnor bara hade två hål mellan benen. Jag visade i uppslagsbok samt på mig själv men han vägrade ge sig. Tillslut blev han så sur över att jag hade rätt att han började hävda att killar hade två hål i kuken.

 4. Jag har bara använt vikning ett som du visar och det går fast det tar lite tid och kan va lite obekvämt. Vikning 2 ser helt sjukt smidig ut ska testa den så fort jag får mens, längtar nästan lite till nästa mens nu ..lol..Den ser helt cool ut också, som en menskopps ros typ 🙂

 5. Alltså, jag vill inte verka nedlåtande men hur tusan kan en ha missat att urinen inte kommer från slidan???? Det känns ju som något de flesta över 15 borde veta oavsett om de själv har en fitta eller ej..

  1. Vet inte åldern på personen som kommenterade. Tror inte man ska underskatta den kunskap som finns om kvinnlig anatomi faktiskt, jag har till exempel träffat vuxna personer som trott på mödomshinnan.

 6. Du har fanimig övertygat mig. Jag har funderat på det ett tag, men nu har jag bestämt mig. Nästa lön ska jag köpa en menskopp. 🙂

 7. Bra tips, ska testa. Jag har en fråga, till dig och alla andra som använder menskopp. Av folks diskussioner ibland har jag förstått att många verkar ha menskoppen väldigt långt in, men själv får jag bara in den precis innanför slidöppningen, ibland så att pinnen tittar ut och skaver (och så får jag göra om). Hur långt in har gemene kvinna sin menskopp?

  1. Menskoppen ska sitta precis innanför fittöppningen , om pinnen sticker ut och skaver kan du klippa pinnen till en bra längd. testa och klippa en bit om det fortsätter att skava klipp en bit till. Jag personligen har bara 2 mm pinne, vissa kan tycka att det är obehagligt för att dom vill dra i pinnen när menskoppen ska ut, jag tar bara tag i botten direkt 🙂 Lycka till

   1. Ja, det är precis så jag har uppfattat det också, och jag har klippt bort typ hela pinnen. Men när jag har hört andra prata om det så låter det som att de stoppar in sin mycket längre. (Och ta tag i pinnen och dra har jag aldrig fattat, den lossnar ju inte om man inte trycker ihop den?)

  2. Jag har den ganska långt in tror jag, den sticker i alla fall inte ut. Det sägs ju att den ska sitta långt ute men jag tror inte att det är ngn fara att ha den längre in, så länge man liksom inte pressar in den för då kan det nog vara svårt att få ut den. Rörande pinnen så rekommenderas det ju att man ska klippa av den om det skaver, så gör det till att börja med!

 8. Jag har alltid använt mig av den ”rekomenderade” vikningen. Oftast går det bra, men ibland är det svårt att få den att sitta ordentligt så att det rinner lite blod utanför. Ska testa din variant nästa gång. 🙂

  1. om du har problem med läck, så testa att snurra och vicka på koppen när den är inne. en är ju ute efter ett vakuum, och ofta kan en hjälpa/påskynda vakuumet på så sätt har jag märkt. ett annat tips är att föra in den alldeles för långt och sedan dra ned koppen till rätt position.

 9. Om jag använder den nedre vikningen och inte den rekommenderade så läcker det alltid för mig. Min menskopp börjar alltid ganska långt ut men åker in efter att jag har haft i den ett tag, så jag tycker det är jättesvårt att få ut den om pinnen inte är kvar, jag kan liksom inte få tag runt koppen utan måste ta i pinnen och krysta samtidigt.

 10. Jag köpte min menskopp häromdan och använde den för första gången igår. Den sitter bra och läcker inte, MEN när jag ska få ut den är vakuumet så himla starkt att även om jag gör som det står i instruktionerna och för in ett finger bredvid menskoppen i slidan släpper inte vakuumet (jag kan inte få tag om den med två fingrar som det andra alternativet är). Detta resulterar i att uttagandet blir en långdragen och lite smärtsam process då jag måste dra ut den en rätt bra bit i pinnen medan vakuumet är fortfarande är kvar. Detta gör lite ont och känns fel, som en sugande smärtsam känsla. Någon som har något tips??

  1. Jobbigt. Känner igen det där du beskriver med att dra ut koppen när det är vakuum. Det är ganska otrevligt. Själv brukar jag bara gräva runt lite och strunta i om jag blir lite blodig.

  2. Så var det för mig med i början! Nu (har haft den sen slitet av sommaren) går det nästan alltid lätt! Så om det inte är för illa så är mitt tips att ge det lite tid, det är himla bra när det funkar! Lycka till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *