Menskopp är bäst!

Igår inleddes min andra mens med min menskopp! Dagen till ära kokade jag den för att den ska bli steriliserad. Nu har jag alltså använt min kopp under det dygn då min mens normalt är som rikligast och det har gått alldeles utmärkt. Jag sov med den i och på morgonen var koppen ungefär halvfull, jag som annars brukar behöva springa till toaletten för att det inte ska läcka blod på golvet (något jag för det mesta dessutom misslyckas med). Det har under dagen inte läckt en droppe, vilket det annars nästan alltid gör under de första dagarna av min mens.

Kontentan är alltså att menskopp är bäst!

37 reaktioner till “Menskopp är bäst!”

  1. Nej, man köper en egen gryta till menskoppen 😉 Jag kokar iaf potatis i samma gryta. Vem vet, man kanske får i sig lite mer järn än vanligt. 😉

    1. Varför? Man diskar den ju emellan. Finns absolut inget farligt i det.

   1. Jag kör samma. Mens är ju inte ”farligt” på något sätt. Så det räcker ju med att man diskar den.

   2. jag har en egen liten kastrull åt min menskopp, tror inte sambon skulle digga att jag kokar den i samma som vi kokar maten i, inte för att det skulle lämna mensrester eller något, utan bara för att man VET att den kokas där… 😛

   1. Nej, jag kokar inte potatis och kött i samma gryta. Äter inte kött och om någon fick för sig att koka kött i min gryta skulle jag kasta grytan. Samma gäller om någon kokar mens i min gryta.

    Tur att Fanny har en egen gryta.

    1. Verkar jobbigt att ha ett så ängsligt förhållande till sina matlagningskärl.

      1. Fast det är ju verkligen inte så att du får i dig ens minsta lilla av mensen. Du sköljer dels av menskoppen innan kokning, och sedan så diskar man ju kastrullen efter. Finns ingen risk.

    2. jag kokar ris, potatis, pasta och menskopp i samma gryta, inga problem, varken för mig eller min partner. ^_^

 1. Förresten, efter ett tag kan menskoppen bli missfärgad och vill man få den helt ren då kan man lägga den i en burk med vatten och lite klorin. Sen väntar man.

 2. den är så jävla grym!! tyvärr så är myntets baksida att en ibland glömmer den helt och hållet. det händer mig minst en gång per cykel, alltså tömmer jag den inte på nästan ett dygn. det får en att känna sig lite gross

 3. Provade menskopp för första gången förra månaden och det gick väl lite så där. Vet inte om jag gjorde något fel, men jag placerade den enligt instruktioner men när jag skulle ta ut den hade den liksom blivit ”insugen” i fittis, så det var svårt att få tag på den.. Tänker att det kanske krävs lite träning eller har du något tips? för tanken är väl att den ska sitta mycket längre ut än en tampong? stannar den där automatisk eller finns något knep?

  1. Det där hände mig också i början. Den försvann upp typ! Men jag höll på och övade och mu går det bra. Ett tips är att knipa med slidmusklerna och dra ner den ganska långt ner när man har satt in den.

  2. Jag har aldrig haft några fittproblem, men hört att folk med vestibulit etc kan ha problem med menskopp. Tror det handlar om att vissa spänner sig mer i fittmusklerna. Jag måste själv slappna av innan jag tar ut koppen, och ibland liksom ”trycka” ut den, men har aldrig haft problem med att få ut den. Tror att om du är nervös så kan det bli svårare. Men försök vidare och försök byta den när du kan vara ordentligt avslappnad så ska det nog gå bra!

  3. jag brukar alltid trycka upp den så långt som möjligt, då känns den mindre (dvs inget alls). Om den sitter långt ut brukar jag tycka den är obekväm. Sedan när jag ska ta ut den får en liksom ”småkrysta” lite. det kan nog ta ett tag att få till det, men med tiden så lär du nog lista ut det.

 4. Menskoppen måste vara vår tids mest fantastiska grej. Jag får lättast ut min genom att sitta på toaletten, trycka lite på den så att vacuumet släpper, och sen dra ut den försiktigt.

 5. Jag har också ganska nyligen köpt min menskopp och jag är såååå nöjd! Kommer aldrig köpa tamponger igen! Jag var också lite osäker i början men när man väl fått in tekniken och vanan funkar det hur bra som helst.

 6. Det är en helt makalös uppfinning! Jag har dock gjort missen att köpa en normalstor så har haft lite problem med att den läckt en del de första dagarna, i övrigt toppbetyg!

  1. när jag köpte min rekommenderade försäljaren att välja den större, eftersom den rymmer mer. Jag tror inte storleken på koppen har så mycket med storleken på fittan att göra. Jag har även läst på en sida som säljer menskoppar att storlek L brukar passa de flesta vuxna kvinnor

 7. MEN JAHA BILDEN ÄR PÅ EN MENSKOPP I EN GRYTA!!! Inte bara en menskopp. Jag blev rätt otaggad på att köpa en med tanke på att det såg lite läskigt metalligt, kumpigt och skavsårsgenererande ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *