Menskoppstjat.

Hittade denna framsida på en informationsbroschyr på apoteket och tänkte ”men gud vad bra, då har de såklart menskoppar”. Konstigt nog hittade jag inga på mensskyddshyllan och till slut så fick jag fråga i kassan. Det visade sig att de inte alls hade några menskoppar! Konstigt att några som säger sig värna om rätten till bra och billiga mensskydd inte säljer menskoppar.

Igår så använde jag för övrigt min menskopp för första gången på en månad. Jag har vetat att mensen var på gång eftersom jag haft pms:en från helvetet, men den hade inte brutit ut riktigt än. Eftersom jag skulle sova så ville jag inte riskera att blöda ner någon annans säng om mensen kom under natten (brukar ha väldigt rikliga blödningar första dygnen). Som tur är så är menskoppen varken obekväm eller uttorkande vilket gjorde att jag kunde sätta in den som ”säkerhet” ifall mensen skulle komma utan att det leder till några besvär. Ytterligare en fördel!

6 reaktioner till “Menskoppstjat.”

  1. Jag mailade faktiskt Apoteket och frågade varför de inte har menskoppar och om de planerar att ta in dem i sitt sortiment. Fick detta svar:

    ”Nej, vi har valt att inte gå vidare med denna produkt. I vår kategoristrategi har vi inte för avsikt att utöka sortimentet med ytterligare mensskyddsprodukter och vårt utrymme för dessa produkter är idag mycket begränsat.”

    Kasst…

  2. Har nyligen köpt en menskopp, anledningen till att det dröjde så länge är att jag har haft svårt att välja storlek. Blöder som en jag vet inte vad men det blir ju inte så nice om man köper en för stor kopp, hoppas den jag har köpt funkar!

  3. Jag har hört att menskoppar inte tas i i sortimentet för att de skulle konkurrera med andra mensprodukter. Jag vet inte om det stämmer dock men det låter troligt. Menskoppar är trots allt billig i längden och kan användas i flera år vilket skulle kunna minska försäljning av mensprodukter i bland annat Apoteket som vill göra vinst.

  4. Jag skrev för några månader sedan ett inlägg om att Apoteket borde sälja menskoppar efter att ha sett deras reklam om mensskydd för halva priset och fick faktiskt en kommentar från Apoteket i bloggen, Inget upplyftande svar, men ändå. http://tildaf.wordpress.com/2012/06/21/apoteket-bryr-sig-om-kvinnors-mensekonomi-not/ Blev desto gladare när jag var på stan och såg ett ”fristående” (Apotek Hjärtat tror jag det var) apotek som nu sålde menskoppar för 299 spänn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *