Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Mensvärk.

Alltså gårdagen. Hade sån jävla mensvärk och var så sjukt miserabel. Försökte sminka mig och ta egobilder för att bli glad och nöjd med mig själv men såg ut såhär på alla. Som en rädd kanin.IMG_20130318_121316

Hade så satans mycket mensvärk att det var inte klokt. Låg på golvet och gnällde. Fick Isak att gå till affären och köpa choklad. Slutade med att jag låg på golvet med tekannan på magen i brist på såväl vetekudde (måste införskaffa snarast) som lämplig vattenflaska.

IMG_20130318_210339

Och det var det om min mensvärk!

15 kommentarer till Mensvärk.

 • Nina S skriver:

  Testa att ta två Treo på en gång, det hjälper för mig. Trodde knappt det var sant. Önskar att jag vetat det sen jag fick mens första gången.

 • Jag hade sån mensvärk förut när jag var yngre att det var helt otänkbart att ens stå upp. Men oftast är de värktabletter som är avslutade med -en, de du vill ha, ipren, voltaren och naproxen, dessa finns receptfria. Det fick jag på recept när jag hade det som värst och 750 mg naproxen funkade :)

 • sandy skriver:

  Lite nyfiken bara varför du kallar dig flatfeminist när du vad jag förstått ej är flata? & Tack för kloka tankar

 • Sofia skriver:

  En (snäll) kombination som verkligen fungerar: en ibuprofen och en alvedon. Jag har mensvärk från helvetet och fick detta recept av en kamrat härom dagen. Lipade av lycka.

 • Nina skriver:

  Stackare!
  Jag kan också få sån där riktigt smärtsam mensvärk. För mig hjälper det ofta att ta två smärtstillande (vanligtvis alvedon), och sen så ligger jag med en sån där vetekudde på magen (som är skitbra, rekommenderas starkt! Har en vattenflaska också men kudden är så mycket lättare att hantera). Choklad är ju också bäst för att trösta sig 😉

 • Vill en ha starkare smärtlindring än att bara ta en alvedon eller liknande så kan det fungera att kombinera olika sorters smärtlindring, NSAID och paracetamol, exempelvis genom kombinera tabletterna Pronaxen med Alvedon. Fungerar inte det är det bäst att gå till läkaren och be om receptbelagt.

  • Den rabiata orakade flat-feministen Fanny. skriver:

   Har alltid bott tillsammans med Isak, men vi har flyttat i två omgångar. Har även en till inneboende som flyttar in i slutet av månaden.

 • Anna skriver:

  Ett tips till, har du provat att fasta?
  Jag trodde själv inte på det, men att fasta (eller i alla fall ära mycket mindre och mest frukt) de första dagarna minskade min mensvärk från feber-kräkas-ligga och lida ihopkrupen i varma bad, till lite irriterande kramper.
  Med fastan följer att dra ner på fysiska och stressande aktiviteter.
  Och choklad förvärrar värken.

  • Den rabiata orakade flat-feministen Fanny. skriver:

   Nej, det har jag inte. Har noterat att värken blir värre efter måltider dock, så kanske kan vara värt att äta lättare.

 • DMO skriver:

  Haha, gick in på din blogg med just anledningen typ ”Fanny brukar alltid skriva om samhällsproblematiska orättvisor som gör en så engagerat upprörd att man glömmer sina egna triviala bekymmer & smärtor” – då jag i ögonblicket lider av ”kan-ej-ta-mig-fram-på-annat-vis-än-kravlande”-mensvärk. Lite som när man cuttade för att dämpa ångesten som tonåring, väldans effektivt må jag tillägga, innan datorn laddat sidan var jag så irriterad att jag fick blunda & be högre krafter om styrka för att inte slå sönder tangentbordet & nu sitter jag här &, ja, FLINANDE AMUSEMENT var väl inte direkt känslan jag hade väntat mig vid inklickandet, men gissar på att nästa inlägg jag läser kommer ge den där ”upp-till-kamp!”-feelingen som lätt överskuggar mensvärks-irritationen.

 • Maja skriver:

  Om man har så ont kan man ta en ipren + två alvedon. Inte så bra i längden kanske, men det är vad sjukvården rekommenderar om man har svinont. Annars är värmekudde/värmeflaska eller en varm dusch bra knep.
  Om man har så ont vid nästan varje mens kan det vara värt läsa om endometrios på http://www.vardguiden.se eller att kolla in den här sidan: http://www.endometriosforeningen.com
  Vanlig men okänd kvinnosjukdom. Hade 10% av männen mått såhär hade det naturligtvis forskats mer inom ämnet, men nu gäller det ju ”bara” kvinnor…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv