När har jag någonsin sagt att allt ska vara 50/50?

Ååååh vad trött jag blir när folk kommer och bara ”feminismens mål är att ha 50/50 fördelning överallt oavsett om det är bra eller ej”. Alltså nej, det är det ju inte alls! Jag har seriöst aldrig hört en enda feminist argumentera för något sådant och tycker rent spontant att det låter som ett både orimligt och korkat mål.

Vissa feminister är för kvotering, långt ifrån alla. De flesta vill inte ha kvotering överallt, utan enbart inom vissa viktiga områden, som politiken. De flesta tycker inte heller att det är sådär svinviktigt att ha precis 50/50 utan fokuserar mer på att inte ha någon extrem ojämlikhet i representationen.

Vet ni vad, allt skulle bli så mycket enklare om ni slutade slåss mot väderkvarnar och började se  till vad feminister i allmänhet, och feministen ni argumenterar emot i synnerhet, faktiskt säger.

9 reaktioner till “När har jag någonsin sagt att allt ska vara 50/50?”

 1. Fattar inte varför en som enskild feminist alltid ska tvingas stå till svars för andra INDIVIDER. Sällan vill riktigt dedikerade antifeminister debattera MINA åsikter, men titt som tätt antas jag vara rätt person att argumentera för någon annans åsikt trots att jag själv i många fall redan har skrivit mycket om att jag inte alls tycker så.. suck.

 2. Kvotering är en del av de flesta partierna i riksdagen inklusive Folkpariet i regeringen.

  Sen att du skriver att de flesta feminister inte är för kvotering blir fel. För du representerar inte de flesta feministerna. De flesta av mina bekanta som är feminister är för kvotering. Så min syn är en annan, men jag skriver inte heller att de flesta feminister är för kvotering.

  Hela grundtanken med kvotering för mig är orättvisa, människor mister sin chans till den plats de skulle ha fått om inte kvotering fanns.

  Som avslutning tycker jag det är skönt att se att även feminister är emot kvotering.

 3. Vad folk är mest upprörda över är att många feminister tycker att det är bra om det är 70% kvinnor och 30% män i något sammanhang men otroligt ojämlikt om det är 70% män och 30% kvinnor. Denna dubbelmoral gör att folk blir upprörda.

  1. Men frågan är ju varför feminister som INTE tycker att det är OK ska ta den debatten, eller varför feminister som inte bryr sig om procent på det sättet öht ska blandas in.

   1. För att båda kallar sig feminister. Det är precis samma anledning som jämställdister får försvara vad ett fåtal jämställdister tycker. Samma gäller alla andra grupper som det är frivilligt att bekänna sig till…

    1. Jag brukar dock inte be jämställdister argumentera för andra jämställdisters åsikter, så jag tycker fortfarande att det är lamt. Det behöver inte vara så svårt att ha i åtanke att alla grupper i samhället är splittrade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *