Om att få rum att begära.

Det var intressant att läsa era tankar om positiva sexuella erfarenheter!

En grej som jag har tänkt på mycket angående detta är att kunna säga nej och att få sin vilja respekterad.

Ofta när en diskuterar detta så finns det en utgångspunkt att en som kvinna ska vara glad och tacksam om en man en har sex med ”respekterar” ett nej, det vill säga slutar om en ber dem. Detta är såklart bra, men ett problem som jag ser med den här formuleringen är att kvinnans egna begär liksom raderas ut ur det hela.

Ett av de största problemen för mig när det gäller sex och intimitet har inte varit att ett rakt nej inte har respekterats, utan snarare att sexet har ägt rum på mannens premisser. Det vill säga att om jag säger nej till vissa sexuella praktiker så säger jag också nej till allt, och om jag säger ja så säger jag ja till allt. Jag är tvungen att köpa hela paketet, och utrymmet för omförhandling är ofta ganska litet.

Detta är något jag upplevt i i princip alla mina sexuella erfarenheter, och det har också varit en av de bästa sakerna med min nuvarande relation. Jag känner mig på ett helt annat sätt delaktig i utformandet av ”sexet” eller intimiteten. Jag kan inte bara säga vad jag inte vill ha, utan också vara mer fri i att utforska det jag faktiskt vill ha.

En kommentar till “Om att få rum att begära.”

  1. Känner igen det där, om att tacka ja/nej till allt. I relationer jag har haft förr så har jag känt av den bisarra typen av dikotomi. Att det inte bara gick att vara intima tillsammans utan sex. Det kanske var för att mannen i fråga inte visste hur en var intim utan sex, det visste jag nog inte vid det laget heller. Något som hjälpt mig var att helt enkelt vara relationsfri en längre period och verkligen lära mig att förstå mig själv och mina behov, och att framför allt etablera distinktionen mellan sexuella och emotionella behov. Men å andra sidan grämer jag mig då och då över att det behövdes så mycket jobb bara för att kunna känna sig som en hel, vettig och stabil person.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *