Om du nu ska ha God Ton™ kan du väl hålla fast vid det?

Jag har noterat en vissa tendens hos den mindre trevliga sortens kommentatorer att bli helt till sig när deras kommentar inte syns omedelbart efter att de postat den. Jag kan säga som så, att jag har en modereringskö i vilken alla nya kommentatorer hamnar. När jag släppt igenom ett antal kommentarer så försvinner dock modereringskravet. Detta är för att jag ska ha kontroll över det jag släpper igenom utan att blockera diskussioner i alltför hög grad.

Det fascinerande är dock hur extremt mycket folk taggar till då de tror sig bli censurerade. Då är det liksom ”varför släpper du inte igenom min kommentar din idiot”. Jag kan säga som så att den här typen av reaktioner markant minskar chansen att jag ska släppa igenom något över huvud taget, eftersom det visar på en viss överspändhet, paranoia och vilja att ”sätta dit” mig som jag tycker är ganska obehaglig.

Det visar också tydligt hur det här mer God Ton™ fungerar för många. Det är något en kan hålla till en början, men så fort en inte får som en vill så är det okej att ösa på med förolämpningarna, med förevändningen att en höll God Ton™ i början. Människor förväntar sig att bara för att de typ är ”trevliga” (eller inte direkt otrevliga) så ska de tas emot som några jävla kungar. Om detta inte införlivas så är trevligheten som bortblåst.

Det är så jävla falskt, och så jävla mycket på deras villkor. Om du nu är intresserad av att vara trevlig, ha God Ton™ etcetera, håll då fast vid det utan att direkt ändra dig efter minsta lilla indikation på att någon inte gör som du vill. Det är nämligen jävligt genomskinligt och faktiskt ganska pinsamt.

4 reaktioner till “Om du nu ska ha God Ton™ kan du väl hålla fast vid det?”

  1. Fy fan vad obehagligt. Förlåtelsen är ju ofta mest bara en ritual som den med makt tvingar på den utan.

  2. Ja, det är också väldigt intressant att många anser sig ha rätt att lämna god ton därhän så snart de anser sig orättvist behandlade samtidigt som de menar att meningsmotståndare bör hålla god ton alldeles oavsett om de känner sig orättvist behandlade. Det är tydligen komplicerat att vara konsekvent – särskilt om en inte riktigt ser skogen för alla sina privilegier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *