Om man inte kan tänka sig att sänka sin levnadsstandard för att förändra saker i samhället, då borde man inte syssla med politik.

Den här debattartikeln var ju bannemig inget annat är djupt upprörande. Någon moderatpolitiker tycker att riksdagslademöter ska få behålla lönen de hade från yrket innan i riksdagen med ett tillägg på 5000 kronor. Det är tydligen ett ”problem” att nuvarande lönesättning är attraktivt för vissa men oattraktiv för andra, det vill säga är attraktiv för personer som har en inkomst som ligger under 52000 i månaden.

Jag har faktiskt väldigt svårt att se det som problematiskt att vissa sänker sin inkomst när de kommer in i riksdagen. Politik ska man ägna sig åt för att man brinner för det, inte för att det ger 5000 extra i månaden. Dessutom har jag svårt att tänka mig att någon eventuell kandidat skulle uppfattar 57000 kronor som lite pengar. Möjligtvis en normallön eller lite mindre än det man brukar ha, men det är fan inte lite. Tycker man det så ska man inte syssla med politik över huvud taget, det är min ärliga åsikt i frågan.

Jag tycker att lönen för de som sitter i riksdagen ska sänkas drastiskt, för alla. Om vissa då finner det mindre attraktivt för att de sänker sin lön, synd. Då får de väl helt enkelt strunta i politiken. Jag förstår absolut inte varför det ska vara en rättighet att få behålla samma lön, och mer än så, när man hamnar i riksdagen. Och om man annars har en lön på mer än en halv miljon om året och inte kan tänka sig att sänka sin levnadsstandard för att förändra saker i samhället, då borde man inte syssla med politik.

2 reaktioner till “Om man inte kan tänka sig att sänka sin levnadsstandard för att förändra saker i samhället, då borde man inte syssla med politik.”

  1. Sämsta förslaget någonsin. Föredrar man sitt tidigare arbete eftersom det ger högre lön så kan man helt enkelt avstå från att bli riksdagspolitiker. Svårare än så är det faktiskt inte.

  2. Så jävla rätt har du. De enorma avgångsvederlagen är också helt bisarra. Däremot tycker jag att ministrar och partiledare förtjänar en fet lön med tanke på arbetet de lägger ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *