Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Tack igen.

004xVar ju som ni kanske minns hemma hos min mormor för ett tag sedan. Vi talade en del om hennes liv, bland annat de relationer hon haft. Det finns så mycket av det hon berättar som jag känner igen mig i, drag som hon och jag har gemensamt. Skillnaden är att mitt sätt att hantera dem på är totalt annorlunda. Det beror såklart dels på olika livssituationer, men det beror också på att jag har en feministisk analys i bakgrunden. En analys som ger mig kraft att säga nej till vissa saker. Jag är helt övertygad om att detta redan idag har besparat mig en massa lidande, och att det kommer fortsätta göra så även i resten av mitt liv.

Så återigen: tack feminismen!

7 kommentarer till Tack igen.

 • Linnea skriver:

  Jag har en fråga. Varför allt detta prat om utseende? Typ rakade/orakade ben, att kvinnor i allmänhet tänker mer på sitt utseende osv. Jag tycker det läggs väldigt mycket fokus på det. Är det inte viktigare att ta upp frågor som att kvinnor inte har lika hög lön som män till exempel?

 • Linnea skriver:

  Kommentaren har ingenting med inlägget att göra nej. Tyckte det var ett enkelt sätt att ”nå” dig bara. Om du känner för att ge ett svar så skulle det uppskattas.

  • Linnéa S skriver:

   Alltså, nu är jag ju inte Fanny och kan givetvis inte svara för henne, men är själv relativt påläst inom genus och jag tänker att det är så att allting hänger samman och är en del av den könsmaktsordning som förtrycker kvinnor. Därför kan ingen aspekt av detta förtryck vara oviktig att diskutera, men detta är ju min åsikt.

   • Nea skriver:

    Precis, jag slutade raka benen nu för att jag läste en stor blogg där bloggaren hade en tävling där man kunde vinna en årsförbrukning rakhyvlar (avsedda för kvinnor). Det var vissa som kommenterade som skrev saker i stil med ”åh vad skönt att inte behöva lägga pengarna på rakhyvlar” eller ”har inte råd att köpa rakhyvlar skulle bli glad om jag vann så kan jag gå med bara ben utan att skämmas”. När jag läste de kommentarerna insåg jag att jag helt enkelt inte ville vara med i den normalisering som är av hårlösa kvinnoben. Kvinnor har hår på benen och det borde inte vara något som man skäms över. För mig handlar det mest om att inte bidra till en normalisering av hårlösa ben där kvinnor skäms över att de har håriga ben, men även att jag tar tillbaka rätten att bestämma över min egen kropp.

 • Linnea skriver:

  Frågan jag ställde är egentligen inte min, det är inte en åsikt jag har och något jag står för. Utan det är något en vän till mig tycker. Men jag lyckas inte förklara för henne (svaret på frågan) då jag är rätt kass på att uttrycka mig, och hon vinner alltid alla diskussioner vi har haha. Fast jag vill ju verkligen kunna förklara hur jag menar! Så jag tänkte att Fanny kanske hade kunnat komma med ett bra svar som jag hade kunnat visa henne så hon kanske skulle kunna förstå mer vad jag menar.

  Tack för svaren! Jag tänker i samma banor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv