Talibantalet.

Har som skoluppgift att analysera ”talibantalet”, ni vet det där som Schyman höll som folk typ fortfarande är upprörada över? Det finns här att läsa för den som vill.

Har i alla fall läst det nu och kan bara konstatera att det var förbannat mesigt. Typ såhär står det:

Vi ska erkänna könskonflikten och se att vi alla är bärare av den maktordning som vi egentligen vill avskaffa. Det är därför det är så svårt. Det är därför vi måste utrusta oss med både varsamhet och tålamod.

”Varsamhet”, ”tålamod”. Herregud, vad skulle det göra för nytta? Och vaddå att ”alla” vill avskaffa denna maktordning. Sådant skitsnack. Det finns väl inga skäl att tro att män i allmänhet skulle vilja avskaffa patriarkatet.

Nå, det är kanske inte så konstigt med tanke på att hon inte hade utrymme att gå på så hårt, redan som det var så blev det ju ett jävla rabalder. MEN jag tycker det är intressant när en kommer i kontakt med en text som ska vara så himla himla radikal och så är det… tja, urmjölkat? Inte direkt fel eller så, men det har bara inte den sprängkraft som en hade förväntat sig att det skulle ha.

4 reaktioner till “Talibantalet.”

  1. Ville bara säga TACK!
    Att läsa din blogg har utvecklat mig. Jag snavade på den för nåt år sen, och går in då och då när jag vill bli utmanad.

    Idag kan jag skälla ut min far inför mitt barn. Först fick jag dåligt samvete, men sen tänkte jag BRA! Bra att mitt barn får känna: TA INGEN SKIT, säg ifrån!

  2. Jag har tänkt på Schyman och att vissa har menat att hon är oduglig som politiker för att hon har varit alkoholist. Själv så tycker jag att det är struntprat, men det hade varit intressant att höra en analys om varför vissa använder det som något slags argument mot henne. Inte bara för att hon är kvinna, utan även vad det säger om synen på psykisk ohälsa och hur det anses påverka omdömet.

  3. I När Var Hur 2003 beskrivs hur journalisterna gick runt på v-kongressen efter talet och förgäves letade efter män som kände sig kränkta. De fick bara till svar att det som sades om strukturellt kvinnoförtryck var sådant som alla partier borde kunna gå med på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *