5 reaktioner till “Tempel.”

 1. Undrar om du menar att vi utvecklar de olika intressen vi har (män är ju i majoritet i vissa yrken, kvinnor i andra) genom att vi socialiseras eller om det även kan ligga något i att kvinnor och mäns hjärnor är olika rent biologiskt? Jag tycker att det blir problematiskt att ha som ideal att allting skall vara 50/50 (som jag uppfattar att du och andra feminister är för, typ mer kvinnor inom tekniska områden, delad föräldraförsäkringen osv.) ifall vi har medfödda intressen.

  1. Jag vill att normerna kring könen och deras intressen ska bli friare så folk kan välja själva i högre grad. Skiter fullkomligt vilken uppdelning det blir sedan.

   1. Du verkar ju bry dig om den uppdelning som finns idag..

    Hur kan du veta när vi är jämställda ifall varenda olikhet innebär att vi inte är jämställda? Av det jag har läst på din blogg verkar ju ALLT handla om normer. Förnekar du att det faktiskt finns biologiska skillnader och varför tas det aldrig med i beräkningen? Om vi tror att könen är helt lika blir ju även förväntningarna lika. Är vi helt lika borde det inte finnas några skillnader alls.

    Sedan visar det ju sig att när vi väl kan välja själva så väljer vi mer efter det vi faktiskt vill; de medfödda intressen vi har. Ju friare vi är, ju friare är vi att vara oss själva.

    1. jag förnekar ej biologiska skillnader. tror dock att mkt handlar om normer. har lite svårt att se vari din invändning ligger tbh, kritisera gärna ett enskilt resonemang ist för att lägga din kritik under ett helt orelaterat bildinlägg, blir lättare för mig att relatera då. just nu känns det som att du mest attackerar din bild av hur feminister tycker och inte ett resonemang jag har fört fram. jag har aldrig sagt att det måste vara 50-50, ej heller att det inte finns några biologiska skillnader, däremot att det finns könsbundna strukturer i vårt samhälle som skapar ofrihet.

    2. Ada:

     Sluta och begränsa personer efter deras kön så kommer fler må bra. Det där biologistiska tramset leder ingen vart annat än att hämma folk och spä på fördomar baserat på kön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *