Tenta och flytt.

Hejhej! Det har ju varit lite tyst här de senaste dagarna vilket beror på att jag har behövt panikplugga till en tenta jag skrev i fredags, och dessutom ägnat hela lördagen åt att flytta. Nu har jag och resten av kollektivet flyttat in i Flogsta låghus, i en jättefin fyra där vi alla äntligen har varsitt rum med dörrar. Jag får dessutom plats med mitt gigantiska skrivbord.

10 reaktioner till “Tenta och flytt.”

 1. Alltså att du, en jag är kär i och en släkting bor i samma stad jättelångt från mig är ju.. kul. Vill inte låta stalkerish men du är så jävla bra och jag hade hängt dig i hasorna för att bli BFF med dig.

  Mao; älskar din blogg.

 2. @Andrea ”flyttat in i Flogsta låghus” skrev Fanny. Det sk Flogstavrålet sker från höghusen på Sernanders och det kl 22 och oftast inte annars än kvällen före en tenta…

 3. Hej Fanny! Jag har planer på att flytta in i just Flogsta låghus till nästa höst, och med mig hoppas jag ta två eller tre vänner. På studentstadens hemsida står det ”I varje bostad går det att arbeta med två datorer via datanätet om du köper en så kallad switch.” Har jag förstått det rätt att det endast går att ha två datorer uppkopplade mot nätet på en gång? Hur fungerar det med fler and två studenter/personer i en lägenhet?

  Förlåt för något irrelevant fråga på gammalt inlägg.

  1. Det låter konstigt. Jag bor i Flogsta Låghus. Med vår router kan vi ha tre datorer och iallafall en telefon uppkopplad samtidigt. Kruxet är dock att alla måste vara inkopplade med sitt studentkonto, då en måste ha universitetets egna internetleverantör. Men en kan ju dela sitt studentkonto ganska friskt. Det är inget problem 🙂 För övrigt: det är ett fantastiskt bostadsområde. Jag hoppas att ni trivs 🙂

   1. Vad skönt att höra 🙂 Ja, jag tyckte också att det lät konstigt. Tack så mycket för svar, och det verkar verkligen vara ett härligt område. Har tidigare bott i korridor i Ekeby bruk och ser fram emot att möjligtvis få eget kök den här gången! Tack!

   2. Studentstaden bryter mot Grices kvanitetsmaxim: de säger något mindre informativt än vad som vore på sin plats (även om det är sant att två datorer fungerar). Men det kanske beror på att det har hängt kvar från en tid när de inte räknade med att någon skulle ha mer än två datorer i en studentlägenhet. Jag tycker mig minnas några liknande formuleringar från när jag flyttade dit 2003.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *