Tomatsoppa.

Jag lägger sällan upp recept eftersom jag nästan aldirg lagar mat nuförtiden. Men jag gjorde det för några dagar sedan och här kommer receptet på min fantastiskt goda, billiga och snabblagade tomatsoppa.

Först ska man ha krossade tomater och kålrot. Kålrot är den hemliga ingrediensen till en bra tomatsoppa, jag skojjar ej. Resultatet blir fan kung om man har kålrot i.Det funkar med andra rotfrukter också men kålrot ger en perfekt sötaktig och mysig smak.

Sen är det bara att ha i grädde, vitlök och rödlök (gul funkar också)…

…och kryddor! Jag brukar ha salt, socker, peppar och timjan. Ha i de torra kryddorna direkt så de hinner ge mycket smak.

Och så är det bara att låta allt puttra. När kålrotsbitarna är mjuka så mixar man allt så det blir slätt och har kanske i lite mer grädde eller vatten.

Kan vara soft att ha i något så dte blir mer matigt. Vissa kör pasta, jag kör på linser eftersom det är gott och nyttigt. Dessutom fullt med högkvalikativt protein som passar en kroppsbyggare som mig!

Sen är det bara att servera. Jag brukar tycka om att ha i fetaost eller creme fraiche.

4 reaktioner till “Tomatsoppa.”

    1. ”nästan aldrig” är väl iofs iaf 4 ggr/veckan för mig. Men jag experimenterar inte längre eller så, kör bara samma gamla recept. Har blvit sämre med det vilket mest beror på brist på ork men också på ett mer avslappnat förhållningssätt till mat,vilketgör att jag kan äta sånt som andra lagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *