Twitter 11/5.

Angående Iogt-Nto: att en kampanj är sexistisk betyder inte att de är kvinnohatare eller mer sexistiska än folk i allmänhet. Jag litar på att Iogt-Nto jobbar med jämställdhet och att de har ambitionen att vara jämställda. Ibland blir det fel ändå. Det blir lätt så i ett sexistiskt samhälle. Då är det bara att torka tårarna, ta åt sig av kritiken och göra bättre nästa gång.

Generellt när folk blir anklagade för sexism är det vanligt att de ser det som att en anklagar dem för att vara fullfjädrade kvinnohatare. Att råka göra och säga fel är okej, bara en sedan tar till sig av kritiken. Det är att envist hålla fast vid sin misogyni som är ett problem. Problemet är inte att människor ibland gör fel, utan alla dessa idioter som envist håller fast vid sin rätt att göra det. Det går att säga ”jag menade inget illa” första gången, men när en gör det efter att blivit tillsagd 3-4 ggr så menar en faktiskt illa.

Det finns ingen ursäkt för att vara misogyn på samma sätt om och om igen. Det går inte att vara det och ändå säga att det ej är meningen. Gör en samma sak om och om igen är en uppenbarligen inte intresserad av att bete sig väl mot kvinnor, och detta är misogyni. Att konsekvent vägra förstå, att klamra sig fast vid sina sexistiska fördomar och skämt, visar tydligt hur en värderar kvinnors rättigheter. Så vill du inte bli kallad kvinnohatare, sluta ge uttryck för kvinnohat när du faktiskt blir informerad om vad det är.

Fascinerande i vilken grad människor kan tycka sig ha rätt att sprida unkna värderingar utan att få kritik för det.

2 reaktioner till “Twitter 11/5.”

  1. Jag funderar ibland på hur mycket det har att göra med att folk vägrar inse sina egna fel, som om att ändra sig är ett nederlag. DET i sig är ett nederlag. Tänk om folk skulle kunna börja lyfta på egot lite och inse att det inte är livsfarligt att ta till sig av kritik och att det kan få en att växa som människa. det skulle vara fint!

  2. Hej Fanny! Sarah här, som hejade på dig under forumet igår. Det var kul med en liten pratstund. Jag hoppas din lördag var fet med massa härliga och mäktiga samtal om feminism och med en hel del systerligt pepp – det var min iallafall. /Sarah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *