Frågestund!!!

IMG_20130324_095319

Tja! Det har ju kommit hit en massa nytt folk de senaste månaderna så tänkte att det vore kul med frågestund! Fråga vad ni vill! Eller ja, nästan vad ni vill, aggressiva och insinuanta frågor i stil med ”KAN DU BEVISA ATT PATRIARKATET EXISTERAR????!!” kommer inte att besvaras, men alla vettiga personer inser vad en sådan fråga är.

Men fråga på nu!

47 reaktioner till “Frågestund!!!”

 1. Oj, känns som jag tänkt på så många frågor men nu glömt bort alla… Vet att du skrivit om det tidigare, men kan du inte berätta om hur du fick de åsikter du har i dag? Låter väldigt stort att gå från liberal till socialist. Fick du dina åsikter efter uppbrottet med pojkvännen? Berätta gärna mer om ditt liv. Vart pluggade du? Vem var du i skolan? Hur gick det i skolan? osv

 2. Jag blir ofta så besviken när jag läser böcker och ser på film, för att jag som kvinna sällan känner mig representerad och för att det är så himla mycket stereotyper. Kan du ge tips på lite vettiga/feministvänliga böcker, filmer och tv-serier?

 3. Vilket datum är du född?
  Har du några syskon?
  Hur ser din relation med din familj ut, kan du diskutera med dem på ett bra sätt, håller ni med varandra eller tycker ni olika?
  Hur är du när du bråkar, går du och suger på surheten eller försöker du ta upp problemen så fort som möjligt?

  Jag älskar din blogg förövrigt, så himla skönt att få sina åsikter och argument formulerade!

 4. Jag undrar lite hur du förhåller dig till vännerna du hade när du var liberal? Ofta kan jag känna att jag ändras och utvecklas i mina ståndpunkter men att många vänner ”är kvar”.. kan tycka detta är svårt att hitta en balans på, vilka ska en fortsätta umgås med osv osv… Vore intressant att höra vart du sätter dina gränser eller hur en ska säga, eller om du sätter gränser för vilka som du har vänskapsrelationer med…

 5. Hej!
  först: tack för en grymt bra blogg!

  På sistone har jag blivit väldigt intresserad av kommunismen. Kan inte du skriva lite om din definition av kommunismen, när du insåg att du var kommunist och vad du ser som skillnaden mellan socialism och kommunism? Vet att det finns olika definitioner, och en del förespråkar väpnad revolution, hur ser du på det?

  Har börjat tänka mycket i dessa banor på sistone, men hade gärna fått lite hjälp på traven med att greppa mina tankar och idéer.

   1. Jag med! Framför allt om hur du tycker att kommunism bör uppnås (har frågat om det innan men gör det igen!) – reform, revolution, annat?

 6. Hej! Har läst dina inlägg om pengar, och jag är också tveksam till det systemet. Men jag ser verkligen inget annat system. Vad tycker du är ett alternativt bra system att ersätta pengasystemet med?

 7. Vad har du för könsidentitet och vilka pronomen föredrar du?
  Vad har du för sexuell läggning?
  Är du monoamorös eller polyamorös?
  Varför studerar du nationalekonomi? Vad vill du arbeta med när du är klar?
  Är du aktiv i någon organisation?
  Vad fick dig att ändra politisk åskådning?
  Tillhör du någon religion, eller är du spirituell av något slag?
  Medan du var liberal, var du också feminist då?

 8. Julia var inne lite på det- kommunismen! LD brukar prata om hur hon ”bryter ner” genus så att alla förstår, du skulle inte kunna göra ett någorlunda enkelt inlägg om kommunismen?
  Vilka ekonomiska teorier finns, och hur skulle t.ex. en kommunistisk stat lyfta landet i en lågkonjunktur?

 9. Hur arbetar du med självporträtt och bildlig självrepresentation här på bloggen och annars?

  1. Alltså mitt personliga varumärke? Eller hur menar du?

 10. Mer hur du arbetar med självporträttet i ditt fotointresse. (Fast med självrepresentation skulle jag kunna tänka mig personligt varumärke, men också lite mer luddigt hur en använder porträttbilder i sociala medier. Användarbilder etc)

  Om man ska omformulera det är jag intresserad av hur du tänker när du arbetar med bilder i ditt bloggande (Vid sidan om textinformationen) Och då självporträttet eftersom det finns en feministisk tradition där.

  1. Okej, nu förstår jag. Tack för förtydligande och intressant fråga.

 11. Är det viktigt för dig att dina vänner har samma el. iallafall liknande politiska åsikter som dig?

 12. 1. Tycker du att stader ska vara helt bilfria?
  2. Vilken fraga tycker du ar allra viktigast for feminismen?
  3. Beskriv dig sjalv med tre ord!
  4. Om du fick andra en sak i det svenska samhallet, vad skulle du andra da?
  5. Har du nagon ovana?
  6. Vad ar du beroende av?!

  Tusen tack basta Fanny 🙂

 13. Hur kom det sig att du började dumpstra? Skulle du kunna berätta mer om hur du går tillväga? Vad tycker du om vänsterpartiet?
  Tillhör du något parti just nu?
  Vilket parti tror du att du kommer att rösta på i nästa val?

 14. För en tid sedan skrev du om ett hårt debattklimat mellan feminister, jag undrar hur du nu ser på saken? Måste alla feminister hålla ihop bara för sakens skull osv.

  Sen undrar jag ifall du vill ha barn och hur du ser på, som jag upplever det, ett revival av fokuserandet på mammarollen inom sociala medier.

 15. Du brukar ju skriva (nåja) att det självklart är okej att ha preferenser typ ”jag gillar när folk har rakade ben” men inte okej att skriva ohh fyfan vad äckligt när någon lägger upp en bild på orakade ben, bara därför. Jag funderar på om du tycker alla preferenser är okej, t ex hos dig själv? Skulle du acceptera att du typ bara drogs till vältränade män eller liknande, eller skulle du motarbeta de ideerna då? Har du några preferenser förresten?

 16. Tror du på någon högre makt eller liv efter döden?

  Jag vill minnas att du tidigare har skrivit att du inte är så intresserad av att försvara diverse tidigare försök att skapa en kommunistisk stat, i form av exempelvis Sovjet, Östtyskland eller Kambodja. Jag undrar dock om du tror att det faktiskt kan ligga något i att den person som är en politiskt visionär, som drömmer om och tänker sig en bättre värld och ett bättre samhälle som vi alla skulle kunna leva i, också mycket lättare utvecklar faktiskt hat mot människor som inte når upp till vad som krävs för att nå ett sådant samhälle, och att det kan vara en bidragande orsak till varför det gick som det i dessa fall? Dvs. vad som börjar som en genuin vilja att förbättra och en djup kärlek till sina medmänniskor på så sätt förvandlas till ett fruktansvärt hat?

  Du har också skrivit lite om det här med att du inte är någon övermänniska och att du liksom jag och alla andra lever i (Sverige) ett kapitalisiskt, patriarkalt samhälle. Finns det något beteende hos dig som du är självmedveten om bidrar till att upprätthålla patriarkatat men som du så att säga inte orkar med att kämpa emot?

 17. Finaste Fanny! Kan du inte berätta hur du förhåller dig till att bli bjuden på saker av män. (Ur en feministisk synvinkel såklart) Jag har så svårt att dra några vettiga slutsatser i den frågan.

 18. Jag undrar om du bemöter sexism/antifeminism olika beroende på om det kommer från män eller andra kvinnor? Tycker själv nämligen det är svårare att kritisera kvinnor när de uttrycker sig klumpigt, eftersom de på sätt och vis nedvärderar sig själva samtidigt. Vill ju inte sparka på den som sparkar på sig själv, typ. Och på något sätt har andra kvinnor större makt att avfärda feminismen, speciellt i sällskap med blandad könstillhörighet har jag känt att mina åsikter garanterat kommer förkastas om en annan kvinna i sällskapet inte håller med mig. Svårt att förklara, men känner du igen fenomenet?

 19. hur tror du som kommunist att vägen till ett bättre samhälle ser ut? Hur ser idealsamhället ut för dig? och om man ska se på historien har ju alla länder som försökt genomföra kommunismen misslyckats, om det inte är ideologin vad tror du då det beror på? och hur ska vi göra (om vi ska uppnå ett kommunistiskt samhälle) för att undvika att detta sker igen?

 20. hur fungerade det att vara aupair (typiskt tjejyrke) samtidigt som du har din politiska åskådning? hur tyckte du att genusfrågor rent allmänt togs upp av både dig och aupairgruppen?

 21. Och såklart- när får man se dig på något debattprogram på TV, eller när blir du partiledare eller något?

 22. Vad är det som får dig att kalla dig kommunist? Vad i ditt tänkande gör att du identifierar dig som kommunist? 🙂

 23. ”En typisk fråga man ställer till män” (tror jag.. fick jag för mig nu ialf..)

  – vart ser du dig själv om 10-20 år karriärmässigt?

 24. Jag minns att du skrivit hur du efter Bryssel kommit att successivt sluta med köttätande. Vad äter nu för sorts kost? Minns att dina kollektivkamrater var uteslutande veganer/vegetarianer, följer du samma spår? Är själv vegetarian men äter mer och mer veganskt, dock vet jag hur knepigt det kan vara.

 25. du kanske har skrivit om det här tidigare, men: vilken plats tycker du män bör ha inom den feministiska kampen? läste ett blogginlägg häromdagen som menade att cis-män överhuvudtaget inte hör hemma inom feminismen och liksom inte ska ta plats alls eller ens kalla sig feminister, vilket för mig kändes ganska främmande, antar jag. hur tänker du kring det hela?

 26. Jag vet inte om denna frågestund redan är slut (jag är en av dina nyaste bloggläsare!). Men jag har bläddrat runt lite i din blogg – och känner att jag vill fråga en fråga och höra din åsikt.

  Hur känner du inför smink och andra ytliga saker?. Jag är själv feminist, och sminkar mig vareviga dag. Och på senaste tid är det flera som ifrågasatt just det faktumet.. ”Men hallå, feminism förespråkar inte smink!” eller ”Jaha, försöker du få bekräftelse utifrån ditt kön” osv. Men – jag sminkar mig inte för att stilla en mans sexuella åtrå, utan för att jag och min individ trivs bäst och känner sig så jävla mycket coolare i röda läppstiftsläppar, svart eyeliner och tillhörande hudprodukter som gör min rödmosiga hy bättre. Mitt självförtroende går från noll till hundra efter min sminkning. Och nu undrar jag om detta är rätt eller fel?.

  Jag vill själv inte leva i ett samhälle med begränsningar. I ett samhälle där det inte är okej att sminka sig, färga håret osv. Men tänk om det är jag som gått på hela den ytliga grejen?!.

  1. Frågestunden är slut, men jag kan skriva om det snart. Håll utkik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *