Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Twitter 24/10. Manlig vänskap på bekostnad av kvinnor.

Alltså jättefint att killar är kompisar och sådär men varför kan det aldrig talas om manlig vänskap utan att kvinnor ska nedvärderas? Till exempel detta ”bros before hoes”. Varför måste du nedvärdera kvinnor för att kunna värdera din vänskap med män? Eller att tala om hur dåliga kvinnor är på att umgås ”fler än två” och snacka om att så gör minsann inte killar. Varför kan ni inte bara ha det bra med varandra utan att syssla med sexism? Är det det enda som binder er samman?

Så jävla trött på män som hypar sin vänskap med andra män på bekostnad av kvinnor. Känns som att män inte är någonting utan en kvinna att nedvärdera. Manlig vänskap ingenting utan kvinnlig vänskap att kontrastera emot. Tycker alla män borde gå självkänslokurser och ba stå framför spegeln och säga ”jag är värdefull även om jag slutar förtrycka kvinnor”.

images

12 kommentarer till Twitter 24/10. Manlig vänskap på bekostnad av kvinnor.

  • Mella skriver:

    Jag kommenterar väldigt sällan numera, men gud vad jag älskar din blogg. I nästan alla dina inlägg så tar du upp någon tanke som jag själv har tänkt, men du tar det några steg längre och analyserar och hjälper mig att förstå och sätta mina tankar och känslor i ett sammanhang. Det du skriver om känns på ett sätt så bekant och självklart, men samtidigt så väcker det alltid något nytt hos mig. Dina texter gör mig både arg och glad samtidigt, arg för att samhället ser ut som det gör men glad för att du ger mig hopp om att det kanske kan bli lite bättre. Att du vågar vara så arg är så himla befriande. Din ilska ger mig så otroligt mycket styrka. Din blogg är så himla viktig och du gör en otrolig insats! Jag älskar att din blogg är en fristad där det är okej att vara förbannad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv