Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Twitter 6/10. Feministiska män förtrycker också.

Alltså när feministiska kvinnor höjer feministiska män till skyarna…. Detta stör mig på så många sätt. Dels; att vara feminist som man är fan inte ”snällt”, det är en jävla skyldighet att sluta förtrycka. Men också att de feministiska jävla männen ba ”mmmm vad skönt med beröm” HELT UTAN ATT REFLEKTERA ÖVER SIN POSITION!!!! Om en som feministisk snubbe inte förmår fatta att en får beröm pga patriarkatet utan bara solar sig i det utan skuld bör en skämmas. Att som feministisk man ba ”guuud vad mkt beröm jag får måste vara pga jag är BÄST” är så jävla insiktslöst.

Det är inte konstigt att en som kvinna blir tacksam så fort det kommer en man med minsta vett, men att männen ba tar åt sig… Jag tycker fan att det är sjukt osmakligt att som feministisk man gå omkring och sola sig i det ljus patriarkatet kastar på en. För det är ju precis det det handlar om. Feministiska män får beröm pga att de är män, inte pga att det är feminister. Fatta det! Det handlar ju om att de är ”bra för att vara män”, om att det förtrycker lite mindre än andra män.

Fattar inte heller grejen med att ba ”mmm så sexigt med feministiska män”. Handlar väl inte om en ”sexig” accessoar??? Jag föredrar ej feministiska män pga ”sexigt” utan pga tycker det är soft att slippa bli förtryckt.

Och så sägs det liksom ”men vadå det är klart vi måste ge de ”snälla killarna” beröm”. Måste vi verkligen det? Handlar väl fan inte om att de som förtrycker mindre ska få hyllningar utan om att de som förtrycker ska få skit. Den vi behöver är inte att göra det glidigt att vara feministisk man, utan att göra det sjukt jävla osoft att vara ickefeministisk man.

Feministiska män förtrycker också kvinnor. De måste också rannsakas. Räcker inte att ”vara feminist”. Trött som fan på daltandet med män i allmänhet och feministiska män i synnerhet. Allt förtryck förlåts så fort de är ”feminister”.

Men plz manliga feminister sluta böla nu och ta ansvar för er position istället. Men gud sluta slicka feministiska män i röven. De är inga jävla gudar för att de tycker det är bra med jämställdhet. De flesta män har stora problem med att sluta upp med många förtryckande praktiker. Blir ej bättre för att vi gosar med dem. Nej nej nej, en förtjänar inte att bli höjd till skyarna för att en är feminist som man. Det är vanligt jävla folkvett.

Att som feministiska man böla om att en får ”skulden för patriarkatet” när ens förtryck påpekas är verkligen att missa poängen.

10 kommentarer till Twitter 6/10. Feministiska män förtrycker också.

 • Lars skriver:

  Fast det kan nog göras att man, passande då det handlar om män, uppfattas som rätt oförskämd. De flesta förväntar sig nog att personen som de ger beröm svarar med ett tack. Inte att det ska förklara hur de förstår att berömmet som den andra personen gav egentligen bara är en följd av patriakatet, att de är män och att de därför egentligen inte alls borde fått berömmet.

 • Karin skriver:

  Fast jag, som ändå kan vara ditt största fan hehe, förstår faktiskt inte denna kritik mot kawa. Jag fattar absolut att du menar andra också men nu de senaste dagarna tycker jag påhoppen mot har varit lite orimliga? Han är ju VÄLDIGT medveten om sin position, och det märks liksom extremt mycket? Sen blir han ju inte omtyckt bara för att han är feminist utan för att han kämpat mot rasism, klassfrågor bl a och skrivit många texter om allt detta. Och ja, jag tycker att han är sjukt rolig och on top of that snygg vilket gör att han i mina ögon blir ”sexig”. Inte bara det faktum att han är man..?

  Förstår absolut kritiken mot fem. män överlag men att hacka ner någon som gjort så mycket annat är väl lite missriktat känner jag. Hatar att säga det, men det känns faktiskt lite som att man inte kan göra rätt här för systerskapet gör att vi måste hålla ihop mot alla män oavsett vad, men okej, antar att jag får vara en lite sämre feminist då.

  • Lo skriver:

   Fast även folk som gör bra saker får väl räkna med kritik? Saken är den att feministiska män överlag får så sjukt mycket kredd för att säga saker som massvis med kvinnor sagt tidigare och bara fått skit för eller i bästa fall en accepterad nickning i samförstånd av andra feminister. Männen höjs till skyarna. Sen är det ju inte Kawas eller andra feministiska mäns fel att folk håller på såhär, men det minsta en kan önska är ju att de i god feministisk anda call it out och försöker lyfta kvinnorna runt sig istället för att sola sig i glansen. Spelar liksom ingen roll hur mycket bra de gjort innan, att män får massor av kredd i egenskap av att vara feminister är fortfarande inte en bra grej.

   • Karin skriver:

    Jo men jag vänder mig mot bilden av Kawa som enbart och i första hand feminist. Han är ju omtyckt av olika anledningar, de jag listade där uppe. Jag tycker till exempel att han är jätterolig, om jag vill ge en komplimang som han retweetar (inte helt oorinoniskt heller), varför ska man då dra slutsatsen att han solar sig i glansen av att va manlig feminist? Alltså folk är mer komplexa än så, tycker hackandet hamnar fel.

 • hejsonja skriver:

  män som kallar sig femenister (ofta är de sk ”intellektuella”) är tyvärr ofta värre i sitt kvinnoförakt än män som drar ”kvinnor hör hemma i köket”-skämt.

 • Brad skriver:

  Would seem like the best approach is the tried and true ”whip/carrot” (pisk/morot) mixture, whip as necessary…

 • Silver skriver:

  Minns ej vem det var som sa det, PK Mafia har jag för mig, det var i alla fall om vita som kallade sig antirasister & försökte kämpa emot rasism/agera mindre förtryckande gentemot rasifierade. I alla fall: ”Känner du dig god i kampen gör du det fel”.
  Kan ju appliceras även här, om förtryckaren känner sig god när hen tar ställning för den hen förtrycker, så gör hen det fel.

 • Anders Winckler skriver:

  Som man i ett patriarkalt samhälle kommer jag aldrig att helt sluta bidra till förtrycket av kvinnor. Jag har det som mål, men inser att jag aldrig kommer att komma hela vägen fram.

  Får jag beröm för att jag försöker… ja då måste jag ta det för vad det är. Man är inte god för att man bara förtrycker lite. Det är bättre än att förtrycka mycket, så man skall sträva mot det, men få beröm – I don’t know…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv