Twitter 7/11. Att hantera mäns skuldkänslor.

Män som gör ett stort jävla nummer av hur dååååligt de mår över att de är förtryckare. Alltså ta er samman. Om jag mår dåligt på grund av en maktposition jag sitter i så gnäller jag inte inför de som jag förtrycker, utan tar tag i det på annat vis.

Sorry men jag tänker inte sitta och legitimera att du tycker synd om dig själv för att du förtrycker mig. Klart en kan känna skuld för att en förtrycker, det är till och med rimligt, men snälla kom inte till mig med dina känslor. Kan inte män ha typ mansseparatistiska grupper där de snackar om allt sånt där istället så kvinnor slipper hantera det?

Det är verkligen att placera sitt eget jävla ego framför kampen mot förtryck, att tycka att ens skuldkänslor är viktigare än kvinnors frihet. Tycker inte att det är okej att utnyttja feministiska sammanhang för att få sympati för att en är en förtryckare nej.  Återigen detta satans fokus på MÄN. Mäns känslor, mäns tankar. Män män män män. Orkar inte.

Jag tycker inte att det är mitt eller någon annan kvinnas ansvar att hantera dina skuldkänslor. Det får ni män fixa själva. Samma sak när det kommer till rasism; jag sitter INTE och skuldbeklagar mig över min rasism med rasifierade vänner. Det vore bara att ta energi från dem och söka bekräftelse och det tycker jag faktiskt att en ska hålla sig ifrån. Hur skulle det se ut? Liksom ”buhu jag förtrycker dig och har dåligt samvete”. Herregud, så egocentriskt. Försök se någon annan än dig själv för en gångs skull. Dina upplevelser, dina känslor, är inte allt i denna värld, även om det kan kännas så. Så bara snälla sluta besvära mig med era priviligierade manskänslor. Jag finns inte här för att bekräfta er.

4 reaktioner till “Twitter 7/11. Att hantera mäns skuldkänslor.”

  1. Spot on – rakt på näsan. När du är bra är du så djävlar bra att man vill att du skall skriva framsidorna i alla stora tidningar. Grymt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *