Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Radikalfeminist och kommunist vid namn Fanny Åström (mellannamn: Arsinoe) som studerar pol.kand. vid Uppsala Universitet. Bloggar om relationer, kommunism, feminism och ideologi.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Vad menar hon?

Läste detta på Kissies blogg i ett inlägg om hur hon hade varit som superhjälpte:

Uppdrag: Krossa myten om feminism!!

(come on feminister, bara för någon är smal betyder det inte att man ger efter mäns lustar.. Please..)

Kan någon bara förklara vad människan menar? Vem har hävdat att det är ofeministisk att vara smal? Vad är ”myten om feminism”? Jag fattar absolut ingenting.

7 kommentarer till Vad menar hon?

 • Veronika skriver:

  Och är det ofeministiskt att ge efter för mäns lustar? Om man lustar själv då? Nej, jag fattar inte heller vilken myten är.
  Eller, om jag ska vara snäll och försöka tolka. Hon menar kanske att det är en myt att man vill vara smal bara pga att män gillar smala kvinnor? Vilket väl är sant (båda vad gäller skälet att vara smal och generaliseringen kring män).

  • Fredrik skriver:

   De flesta män gillar inte smala kvinnor (modell-kroppar).
   En kvinna med naturliga kurvor är mer attraktiv.
   Bloggaren ”Kissie” har en ätstörning utan tvekan..

 • Elin Astrid skriver:

  Jag förstår inte heller vad människan menar.
  (Obs att det bara är genom din blogg jag då och då klickar mig till henne)
  Hon kanske tror att myten är att feminister inte kan vara smala och vilka knulla med män? Fast hon verkar ju inte vara speciellt feministisk å andra sidan.

 • Marielle skriver:

  Kissie har en hel del feministiska åsikter, tror fan till & med hon har kallat sig för feminist om jag inte missminner mig :D iaf har hon många gånger yttrat kloka saker gällande jämställdhet.

 • candy skriver:

  Det finns ju en och annan som hävdar att man är en dålig förebild när man är smal (detta dessutom oavsett man är smal naturligt eller ej) och att det är icke-feministiskt att sprida idealet genom sin kropp. Har stött på sådana resonemang ibland. Det verkar inte så vanligt, nej, men det är ju just det där du ungefärligen skriver om i ett annat inlägg- att man kan få skit om man passar in i stereotypen av hur tjejer ska se ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ge mig pengar!
Arkiv