Veckan på Instagram.

IMG_20130429_101332

Ritade. Måste göra om denna pga bläckfläck dock, men har funderat på att göra ett mönster och trycka upp på tyg eller så.

IMG_20130429_163040

Flydde Uppsala på grund av Valborg.

IMG_20130429_163404

Betalade till och med för mig! Givetvis bara för att jag glömde fixa plankamedlemskap i tid. För övrigt behöver en från och med nu bara betala 100 kronor i månaden, det vill säga vanlig taxa, för att åka med Uppsalapendeln. Kul tycker jag.

IMG_20130430_220942

Drack te ur nya tjejmuminmuggen i köket.

IMG_20130501_120417

Demonstrerade med Sac på första Maj. Detta är den första Första Maj-demon jag går i som riktig socialist. Förra året var jag i Bryssel och året innan höll jag fortfarande och tramsade mig med att vara ”liberal”. Kan säga att det kändes fett att skandera ”fred mellan folk – krig mellan klasser” och liknande och mena det.

IMG_20130502_161552

Kom hem till ett trapphus som inte blivit städat efter helgens festande. Tillståndet kvarstår även idag kan jag meddela.

IMG_20130503_004158

Dumpstrade. Flesta gånger faktiskt men bara fotat en av gångerna. Uppskattar att detta dragit ner mina matkostnader med i alla fall 60 % samt avsevärt höjt hur lyxig mat jag äter. Alltså tomater, paprika, gurka och bananer, vem köper sånt som student?

IMG_20130503_013424

Tyckte det var tramsigt att envisas med att inte skriva ”hen”.

IMG_20130503_170947

Badade.

IMG_20130504_113004

Åkte buss en timme för att introduceras inför Isaks släkt. Gjorde ett bra första intryck genom att bråka om kapitalism och feminism med hens förälder och förälders syskon i två timmar.

IMG_20130504_173757

På vägen hem läste jag Solos ”lilla syndiga”. Detta att sälja in sex som syndigt alltså. Orkar inte.

IMG_20130504_174259

De hade tips på sexställningar som såg sjukt obekväma ut med lökiga namn. vad sägs om ”Stairway to heaven”. Fattar överlag inte grejen med denna sexakrobatik. Vem orkar?

IMG_20130504_213928

Surade över att vänstern alltid beskrivs som ”moralisk” eller ”ideologisk”. Jag är inte bara emot vinster i välfärden för att det är ”fel” att göra vinst på folks behov av välfärd, utan för att det verkar fungera ganska illa också.

IMG_20130505_124748

Såg ut såhär.

IMG_20130505_133828

Sprang en runda.

IMG_20130505_140034

Kollade på utsikten från Håga.

IMG_20130505_192232

Lagade pastasås med dumpstrad spenat, paprika och tomat. Blev mycket gott.

29 reaktioner till “Veckan på Instagram.”

 1. Åkte buss en timme för att introduceras inför Isaks släkt. Gjorde ett bra första intryck genom att bråka om kapitalism och feminism med hens förälder och förälders syskon i två timmar.

  Jag skrattade.

 2. ”Alltså tomater, paprika, gurka och bananer, vem köper sånt som student?”
  Oj. Gör inte många det? Jag är visserligen helt fel person att svara på detta eftersom jag lägger typ alla mina pengar som blir över efter hyra på mat men nog hoppas jag att studenter köper frukt och grönsaker? Har nog inte sett det som lyxkonsumtion eller så.

  1. Jag äter ju grönsaker, men inte tomat, gurka etc eftersom näringsvärdet är sjukt lågt och det kostar mycket. Brukar snarare köpa äpplen, morötter, vitkål, blomkål osv.

 3. Det här med dumpstring är intressant, var dumpstrar du och har du några tips på vad man med stor sannolikhet kan ta hem utan att bli sjuk?

  1. Ibland (sällan) kan det vara äckelpäckel löst i containern; köttsaft från brustna köttförpackningar, diskmedel etc. En del har sett råttgift då och då men det verkar vara väldigt sällsynt, efter fyra års dykande har jag aldrig sett det. Men om så är fallet är ju allt som inte är propert paketerat dåligt.
   I princip alla grönsaker är safe – de blir äckliga innan de blir ohälsosamma, så om en vill äta det kan en oftast äta det. Torrvaror är safe. Konserver är safe, men buckliga konserver kan innehålla tungmetaller som lossnat från kanten – inte farligt att äta nån enstaka burk då och då men inte så bra att äta på regelbunden basis. Hårdost är safe om den smakar bra, det gäller de flesta mejeriprodukter men kan vara värt att vara lite försiktig. Bröd är safe om det är bra packeterat eller ligger i en väldigt fräsch container, men om bröd är vattenskadat bör du ej äta det IMHO. Ägg är safe om de inte luktar illa eller har konstig färg.

   Kött är alltid case to case och det är bäst att vara försiktig med det, man får avväga ”är det här så gott att jag skulle riskera en magsjuka för det?”. That said, har dumpstrat fyra år och bara känt av något negativt två gånger. Ena gången fuktskadat bröd vilket fick mig att sitta på dass halva kvällen, andra gånger kyckling som legat för varmt och jag tog en dum risk och jag hade ont i magen en hel natt men sen var det över. Men två gånger på fyra år, och jag lever kanske 80% på dumpster och jag chansar ganska ofta. Så riskerna är väldigt små.

   1. Instämmer i stort.

    Jag tvättar av allt ordentligt, och tillagar det som går att tillaga. Har till exempel tagit ett gäng bananer varav några var lite spruckna i skalet, och de steker jag innan jag äter dem för säkerhets skull, men det skulle säger gå utmärkt att inte göra det. Ofta så ser, känner eller luktar en om något är dåligt, tyvärr är det många som lärt sig att inte lita på sina sinnen när det kommer till mat. Om du vill vara helt säker så ta bara hem saker du kan tillaga ordentligt.

    När det gäller frukt så kan det nästan vara bättre med dumpstrat eftersom saker generellt är mogna. En kanske får skära bort lite ruttet eller får något som är lite kantstött, men sällan typ gröna bananer en måste vänta en vecka på.

    Jag skulle personligen inte äta kött jag dumpstrat. Inte för att jag tror att det är någon fara egentligen men det känns bara jävligt äckligt, men så har jag också ätit nästan bara vegetariskt ganska länge och inte tillagat kött själv, så rått kött överlag är ovant och konstigt.

   2. Jag fick hem mjölbaggar när jag dumpstrade mjöl, vilket jag borde kunnat ana egentligen. Så det kan vara bra att vara försiktig med torrvaror, i alla fall om det har slängts mycket av något vars bf-datum inte gått ut eller som verkar fräscht i övrigt. Annars kan en ju ta hem det ändå och hålla i karantän ett par veckor, typ låta det ligga i lufttäta förpackningar och sen kolla igenom det noga.

  2. Och just det, jag dumpstrar på Ica Väst som ligger i Flogsta där jag bor.

  1. Går till butiken som ligger närmast, där en som tur är kan det. Annars är det väl ryktesvägen som gäller. Går säkert att googla och hitta ställen.

 4. Jag ser att du har keso på bilden. Äter du den (du är väl vegan?) eller är det någon annans? Jag menar inte att vara dömande! Jag är bara nyfiken 🙂 Jag förstår om du äter den. Om den ändå slängs har ju keson verkligen gjorts förgäves.

  1. Jag är inte vegan, men vore jag det skulle jag nog äta dumpstrade mejeriprodukter. En bidrar ju inte aktivt till förtrycket av djur.

 5. All heder åt att dumpstra! Skulle dock hellre se att utgångna varor fanns kvar i butiken i en viss avdelning med nedsatt pris så att det liksom går runt om ni förstår hur jag menar, istället för att allt helt plötsligt är gratis. Det ligger mycket arbete bakom varorna som till viss del borde behandlas med respekt, men ja, det är ju till en början affärernas ansvar och dessutom deras förlust. Men värt att tänka på tycker jag i alla fall. Tror mer på att kontakta butiker om förändring! Sen är också detta olagligt så man bör vara försiktig, men att ha sex med djur är också lagligt i detta land så screw lagen.

  1. Det är tillåtet att sälja tjänlig mat efter bästföredatum (men inte efter sista förbrukningsdag, som förekommer på en del varor, SLV).

  2. Alltså, nu tjänar ju jag personligen på att det inte är så men håller med dig i sak. Tror dock att det för de flesta affärer är billigare att bara slänga skit än att hålla på om hantera ett system för produkter som är nära att gå ut. Finns ju dock ibland ”kort datum”-varor till exempel. Vissa affärer skänker ju också överbliven mat, vilket jag tycker är jättebra.

   1. Det finns en SLU-rapport från 2011 om livsmedelssvinn i butiksledet, som bygger på en undersökning av sex butiker. Svinnet beräknas till i genomsnitt 0,76 procent av den levererade mängden färskvaror, och det är väl en begränsad del av det som skulle gå att sälja, så de kanske inte kan öka sina intäkter mycket den vägen.

    1. Oj, vad lite. Trodde det var betydligt mycket mer.

     1. De räknar inte in krediteringssvinn, sådant som reklameras på grund av bristande kvalitet vid leverans men ofta kasseras vid butikerna, och det tycks vara större än butikssvinnet, men det kanske å andra sidan oftast inte går att använda heller.

 6. Jag vill också veta mer om dumpstring! Du bor väl i Flogsta så jag antar att det är Ica du kör på? Är det svårt? Blir alltid så lockad när jag ser sådana här bilder på folks fynd.

  1. Nej, det är inte svårt alls. Känns lite läskigt första gången bara. Bor du själv i Uppsala/Flogsta eller? Visar gärna isf.

 7. Jag gillar akrobatik (till viss gräns)! Och vet andra som gör. Känner olika i olika vinklar och kul med variation. Så ser inget fel i tips på olika ställningar, men håller med om fåniga namn och grejen med sex som syndigt, suck…

 8. Jag gick med sac i göteborg men fick panik på all våldsretorik! Folk som gick och skrek ”ak4 ak5, borgarjävel hälsa hem!” – hur kan det någonsin vara okej? Fattar att det är kul att leka med bilden av vänstermänniskor som våldsamma, men blev ändå så sjukt besviken. Vi kan bättre än så.

  Jag tycker för övrigt att det hade varit kul att läsa någonting om hur du tror att vi bäst uppnår ett kommunistiskt samhälle – revolution, reform eller något annat? Eller har du tips om andra texter som du tycker är vettiga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *