Vissa åsikter.

IMG_20130518_004832

Träffade för några veckor sedan för första gången en person som seriöst tycker att dumpstring är fel. Varför? För att det är butiksägarens egendom. Alltså den åsikten är så jävla absurd tycker jag. Hur kan en tycka att det är vettigt att ätbar mat slängs om det finns någon som vill äta upp den, bara för att det finns en person som formellt sett äger den? Att värdera äganderätten över att människor ska kunna äta och miljön känns så jävla absurt.

10 reaktioner till “Vissa åsikter.”

  1. Usch, min åsikt är att det som är slängt är slängt och tillhör då ingen. Har fan aldrig fattat varför det anses brottsligt att rädda saker från soptippar. På varje SRV-station slängs det fullt fungerande cyklar och tv-apparater, men de är inlåsta bakom galler och väggar för att ingen ska ”sno” dem. Så otroligt djävla puckat.

    1. Tror det är ganska mkt en säkerhetsfråga också, när det gäller soptippar. Och den är det väl mycket om återvinns, och det tjänar ju de som har soptippen på. Men främst så måste ju överskottet av det som produceras förstöras, annars funkar inte kapitalismen.

  2. det känns ju bara sjukt! jag kan tycka dumpstring är fel om en rik person dumpstrar, det är typ samma som att stjäla från fattiga och hemlösa som behöver maten mer än en själv. jag har bara dumpstrat när det var absolut nödvändigt (0 kr på kontot i mer än 1 månad och ingen jag kan låna av, inga pengar ingen mat, inget annat sätt att lösa det på)

    1. Fast för det mesta är det nog ingen fattig som tar det istället, utan det förfars. Dumpstrar även om jag har pengar till mat, men skulle såklart ge bort den om det kom någon mer behövande. Tycker dock det är moraliskt rätt oavsett, eftersom maten för det mesta slängs annars.

      1. ja det håller jag med om. vissa butiker/restauranger här häller på diskmedel på maten så att ”uteliggarna inte ska sno”, en bara… what? sno från vem då? containern? ingen annan ska ju äta det.

  3. Jag känner mig lite förvirrad, kan du förklara vad dumpstring är och hur det går till? Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *