Oförenliga krav.

Blondinbella skriver om gymnasietiden och när hon tog studenten. Jag är knappast förvånad över att det inte var så rosaskimrande som hon ville få det till då. Blonsinbella satsade som bekant på sitt företag istället för skolan det sista året, ett fullt rimligt val jag också hade gjort i hennes situation. Hon skriver om skolans ovilja att samarbeta med henne kring detta:

Men innan jag tog beslutet så försökte jag få skolan att samarbeta, hjälpa mig att få jobbet och plugget att gå ihop men det var helt omöjligt. Det fanns inget utrymme för nytänk eller resurser för att ens fundera.

Det är sant att det är tråkigt att det inte finns rum för alternativa lösningar i skolvärlden, men jag kan verkligen förstå hennes skola samtidigt. Själv gick jag ett halvår extra i gymnasiet på grund av depression, en lösning som var ganska enkel att ordna. Men det finns ingen anledning för en skola att lägga resurser på en elev som rätt upp och ner väljer att prioritera något annat.

Alla skolor är tilldelade en viss summa pengar, en skola som Jensen (där Bella gick om jag inte minns fel) är ju dessutom en privatskola som vill gå med vinst. Att dessa pengar skulle läggas på entreprenörsungar är en absurd ide. Speciellt med den åtstramningspolitik som Blondinbellas älsklingar moderaterna för. Skolan är en tjänst som erbjuds en på vissa villkor, bland annat att man ska upplåta tid och energi åt den.

Jag tycker att det är fascinerande hur man kan vara för en åtstramningspolitik samtidigt som man i sin egen kontakt med statliga institutioner kräver att de ska vara individanpassade och flexibla. Sånt kostar pengar.

4 reaktioner till “Oförenliga krav.”

    1. Jag antar att BB går runt det hela med att tycka att det ska införas betalskolor för människor som vill kombinera skolgången med entreprenörsskap. Så att framgång blir ännu mer av en klassfråga!

  1. Jag valde efter tvåan att byta gymnasium och gå på ett distansgymnasium. Då hade jag möjlighet att planera mina studier själv (slapp ”sitta av tid” i klassrummet) plus kunde jobba halvtid samtidigt. Att en enskild skola inte kan tillfredsställa alla elevers behov är en sak, men då kan man ju söka sig till andra skolor.

  2. De sista två raderna är klockrena. Jag blir så jävla less när moderater inte inser att skatten de betalar går till hur mycket som helt som de får igen. Att klaga på samhället och inte vilja bidra till att det förbättras är så jävla vridet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *