Två nyheter.

  1. Det här nya avslöjandet att BMI kan vara en ”bluff” är lite töntigt tycker jag. Jag menar herregud, vilken människa har de senaste två åren inte vetat att den som har mycket muskler kan få väga mer. Och vem har inte blivit matad med tjatet om att mängden fett spelar mindre roll än var det sitter (bukfetma osv). BMI är utmärkt om man ska mäta fetma och utveckling på en större nivå, typ hur mycket högre genomsnittsbmit i Sverige är nu i jämförelse med för tio år seda. Man måste ta det för vad det är: ett trubbigt statistikverktyg
  2. Att coca-colas hemliga recept har läckt ut. För det första är det väl fan inte så jävla hemligt längre, idag finns det sjukt många olika kemiska analysmetoder och det är med största sannolikhet möjligt att ta reda på exakt vad som ingår i coca-cola. Det spelar ingen roll, för folk inbillar sig att coca-cola är godare ändå. Jag tror verkligen inte att folk skulle sluta köpa coca-cola för att det kom en exakt likadan produkt på marknanden. Det är på gurnd av detta som patentivrarnas argument inte fungerar: ingen bryr sig om vems produkt som är bäst, det är varumärket man vill åt. Om du sett en reklam med an lycklig människa som dricker cola så spelar det ingen roll att något annat märke gör samma produkt till ettlägre pris, du vill fortfarande sitta där med den glänsande rödaflaskan/burken i din hand och veta att det är äkta coca-cola du dricker.

5 reaktioner till “Två nyheter.”

  1. Ja, men det är ju fortfarande många som pratar om bmi som ett mått på individers hälsa, så det verkar inte ha gått fram överallt. Men artikeln hade blivit mycket bättre om de diskuterat det du är inne på, att poängen med bmi, när det började användas i modern epidemiologi, var att få ett så bra mått som möjligt baserat på bara längd och vikt, som kunde användas i studier på populationsnivå.

  2. Coca-Cola kan ju allvarligt inte vara oroliga för att man ska brygga hemma så konkurrenter måste vara det stora problemet… Men… Vilka konkurrenter? Känns inte så lyxigt att köpa något med sloganen ”Smakar lika bra som orginalet den är bara lite billigare”. Iofs så är Willys Cola oslagbart godast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *