Vad vill män egentligen?

Fick denna kommentar av Taja Suhinina på bloggposten om pickup artists:

Det som jag tycker är intressant är att det nästan aldrig talas om själva sexet som nåt bra och kul. Sex nämns knappt alls, liksom. Man pratar om hur man attraherar kvinns, men till vad?

Vilket fick mig att tänka på följande citat ur SCUM-manifestet:

Trots att mannen är helt och hållet kroppslig är han oduglig till och med som avelsdjur. Även om vi förutsätter rent mekaniska egenskaper, något som få män har, är han för det första oförmögen till en skön och lustfylld avrivning […] Det sägs ofta att män utnyttjar kvinnor. Utnyttjar dem till vad? Inte till njutning i alla fall.

Och det är väl detta jag försöker komma åt; vad är egentligen grejen? Vad fan drivs de av? För de verkar ju liksom aldrig faktiskt njuta av de här relationerna, den här intimiteten, som de ändå så desperat strävar efter. Och vad värre är; de verkar inte begära det heller. De verkar vara helt och hållet till freds med att ha sex som de inte njuter av.

På ett sätt hade det varit mer okej att de betedde sig som de gör om de faktiskt hade vett att uppskatta det, men de verkar ju vara oförmögna till detta. Det handlar ju bara om makt, inte om njutning.

Men ja, män är väl inte direkt kända för att kunna prioritera.

5 reaktioner till “Vad vill män egentligen?”

 1. Kan nog bekräfta att det handlar om ego. Har haft många samlag som jag inte njutit av med personer jag bara träffat tillfälligt. Jag har då funderat på varför hon vill ha sex med mig, vad är hennes drivkraft? Tycker hon det är skönt? Gör hon det för min skull? (Tror jag absolut har hänt) Finns det någon drivkraft alls eller är det på rutin för henne också? Känns ju lite sorgligt om ingen njöt av det. Lite som att spela utlämnande teater inför en tom läktare. Jag tycker nog för egen del att det är njutbart först när man känner varandra och kan slappna av tillsammans.

  1. Jag har ofta haft sex för att få manlig bekräftelse och för att det är för jobbigt att säga nej typ.

   1. Ja det kanske är de vanligaste orsakerna. Men om en man sa nej när det börjar hetta till, vad skulle du tänka då?

 2. Jag kan inte ge svar på vilka strukturella problem som finns här, fast jag känner till lite kring det biologiska. OBS! Jag menar inte att biologi alltid är den ENDA förklaringen.

  En stor bov i dramat är porr och missbruk av onani, gärna i kombination. Det är ju trots allt mycket vanligt och enormt utbrett. Männen tror sig vilja göra grejer de har sett på skärmen.
  Det beteendet förstärker jakten på snabba kickar genom orgasm, men trycker samtidigt ned behovet av intimitet.

  En man som sitter fast i skiten kommer kort sagt koncentrera sig på sin kuk och på att komma.
  Kanske måste han frammana bilder i huvudet för att det ska bli upphetsande. Det är därför han verkar frånvarande när han trycker på och ser samtidigt inte speciellt road ut.
  Han hoppas att det ska vara lite bättre ”live” än när han kör solokvist men istället blir det tvärtom. Han känner faktiskt ännu mindre.
  Allting annat, värmen, intimiteten, beröringen, kyssarna kan han inte längre ta in då hjärnan har vant sig av vid att be om det.

  Det finns också en kategori män som efter sådana här upplevelser helt lägger av med kvinnor. De drar slutsatsen att kvinnorna inte var bra nog, att kvinnor överlag inte är intressanta nog, eller kanske att de har någon form av asexualitet. I själva verket har de sabbat sig själva.

  Den lösning som funkar med en sådan man (i en relation) är helt enkelt att han stänger av porr fullständigt och kraftigt begränsar sin onani, kanske t o m lägger av helt om det behövs. Och nu menar jag inte att kvinnan skulle bli tvungen att ”ställa upp” när energin kommer tillbaka eller så. Tvärtom är det mycket karaktärsdanande att kunna ”stänga av” när det inte passar, men ändå inte gå och onanera annat än ett fåtal gånger under längre uppehåll.
  Han kan använda den extra energin till att idrotta lite mer, ta större ansvar hemma osv.

  Men många som har gjort en sådan förändring vittnar om att de känner sig oerhört mycker mer närvarande med de kvinnor de är med, att attraktionen och den ömsesidiga kontakten är förstärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *