Aggressiva nihilister.

En mycket intressant typ av internettroll är den som jag skulle vilja kalla aggressivt nihilistisk. Så fort man engagerar sig i något så är hen framme och ska ”ta ner en på jorden” genom att förklara att ”så fungerar inte världen”. Som när jag försökte sprida mitt inlägg om StudentConsulting och en snubbe svarade med att man ändå inte kan räkna med yttrandefrihet i Sverige.

Jag påpekade att hans inställning var ovettig. Bara för att vi inte har en fungerande yttrandefrihet i Sverige (vilket jag förvisso tycker att vi har överlag) så gör inte det det jag skrev om till ett mindre problem. Om han själv inte bryr sig eftersom han har förlorat hoppet, visst, men jag vill inte bli indragen i den nihilismen.

För detta blev jag alltså kallad ”dumma gås” (ganska lustig förolämpning för övrigt). Jag förstår inte behovet av att trycka ner människor som har något slags hopp om att världen kan förändras? Av alla internettroll så är nog den här typen den jag ogillar mest. De är så provocerande inkonsekventa i sin hållning. För jag menar, om världen nu är omöjlig att förändra varför ens bry sig om att argumentera om det? Varför inte låta mig kämpa på i min idealistiska lilla bubbla?

Jag förstår de som själva inte orkar engagera sig eftersom de har förlorat hoppet men varför är det så viktigt att berätta det för andra? Varför inte bara gå omkring och vara desillusionerad i sin ensamhet.

5 reaktioner till “Aggressiva nihilister.”

  1. Vad detta har med att Swedenborg skriver på latin fattar jag inte. Skrev han inte på latin för att han var akademiker? Det var väl knappast så att alla akademiker tänkte ”Nu ska jag lura dem. Jag ska skriva på latin så att de inte fattar vad jag skriver.”?

    1. Har ju inget med saken att göra såklart. Antar att syftet var att få mig att känna mig obildad eftersom han antog att jag inte kände till Swedenborg.

    2. Ja, och att akademiker skrev på latin på den tiden är väl inte konstigare än att de flesta akademiker skriver på engelska idag. Jag fattar inte alls vad sambandet med yttrandefrihet är.

    3. Däremot var det så att han publicerade sina religiösa arbeten utomlands och anonymt – det hade varit ett litet mer relevant argument om Goterman hänvisat till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *