Alltså, den där ponchon för 199 kr på H&M är fan svinful.

Kan nån förklara hypen kring den här ponchon från H&M. Det är fan extremt ful, den ser billig ut (det är dåligt, speciellt när det kommer till stickade plagg eftersom de bara noppar och har sig om det är dålig kvalitet) och den är sjukt keff i både skärning och övrig design.

Grejen är enligt min analys följande: det är ett plagg som marknadsförts så jävla hårt som det ”perfekta” mysiga höstplagget som nån fräsch brud har på sig höstpromenad med sin välgroomade kille. Som alla livsstilsreklam så börjar alla brudar drömma om hur de bara går på promenader (fast de aldrig orkar egentligen), dricker varm choklad och är sådär äckelhöstsnygga (fast med lite fräsch sommarfärg kvar), allt iförd denna poncho.

Det stör mig att folk verkligen köper sånhär stenhård livsstilsmarknadsföring, att folk verkligen målar upp värsta bilden i huvudet om hur fräscha och perfekta de kommer vara när de har ett specifikt klädesplagg på sig. På något sätt är det lite äckligt att man hänger upp så mycket av sig så kallade livsstil på enskilda plagg. För när man gör det, då är man fan verkligen en slav för konsumtionssamhället.

8 reaktioner till “Alltså, den där ponchon för 199 kr på H&M är fan svinful.”

 1. Stod inne på myrorna för några dar sen och testade nån poncho från Gina Tricot och mamma bah ”Det är sån där som bara är tänkt till inomhusbruk va?” för att göra sig säker att jag inte tänkt gå runt så offentligt. Jag tycker dom flesta, särskilt när dom inte är raka där nere utan bara hänger i nån nymodern tappning, är asfula och ser ut som typ varma landstingssärkar, men så är jag tyvärr slav under reklamer och målar precis upp de scenarios du beskriver; naturnära och höstmysigt snygg som sparkar löv, dricker varm choklad och hänger på små och billiga caféer.

  1. Skönt att du har insikt om det i alla fall. Men ja, visst är det hemskt välket järngrepp konsumtionssamhället håller oss i.

 2. Pingback: Dagens outfit.
 3. Alltså fy fan vad ful den är. Fy fan! Och kamel kan visst vara nice- mitt hus är kamelbrunt och jag avgudar det. Men jag avgudar inte en kamelbrun poncho. Framför allt är skärningen och ärmarna vidriga. Jag har svårt att se hur den här ponchon kan se bra ut på NÅGON och jag betecknar den sannerligen inte som fräsch eller mysig! Snarare ser den obekväm och äcklig ut. >_< Som nåt som en riktigt gammal högstadielärare skulle ta på sig för att försöka se 'modern' & 'ungdomlig' ut… men det blir så fel, så fel.

  & ja, det är ganska trist det här med den här hypen som skapas kring diverse klädesplagg. Jag är säkert offer för den själv ibland utan att tänka på det. Vafan, ett tag fick jag för mig att midjekorta skinnjackor kunde vara snygg trots mitt tidigare förakt mot dessa- som tur är har jag ramlat tillbaka på mina gamla ideal igen och finner dem sjukt fula & apropå det måste jag fan blogga om dessa jävla skinnjackor igen, för jag blir inte klok på dem!

  Men ja, det jag ville ha sagt nu på slutet var i alla fall att jag försöker att vara något så när medveten som konsument. Hur schysta villkor arbetarna haft kanske jag inte kan påverka så mycket idag, förutom att handla mer på second hand och därmed minska min konsumtion av det som produceras idag under riktigt kassa villkor & på så sätt stödja industrin ganska ordentligt… men jag försöker i alla fall tänka: vill jag ha ett plagg för att jag verkligen, verkligen vill ha det och vet med mig att jag kommer att använda det, eller vill jag ha det bara för själva ägandets skull och för att många andra köpt det?

  1. Jag nöjjer mig med second hand-biten, sen så shoppa rjag helt hejdlöst utan tanke på när och hur plagget ska användas, tyvärr. Det känns dock som att det skadar mig själv mer än andra.

 4. Pingback: Dagens outfit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *