Annie Lööf snackar helt enkelt otroligt mycket skit.

Fan vad provocerad jag blev av Annie Lööfs anförande vid partiledardebatten. Jonas Sjöstedt ifrågasatta det faktum att Lööf snackade om ”trygga jobb” när  tryggheten (alltså de fasta anställningarna) på arbetsmarknaden har minskat. Lööf replikerar med att börja snacka om ”alla dom” som nu har fått ett arbete, en lön och en arbetsgemenskap, som nu kan betala sin hyra och så vidare. Detta innebär enligt Lööf både Frihet™ och Trygghet™ för dessa människor.

Det är klart att folk har fått fast jobb även under den borgerliga regeringen men både arbetslösheten och de otrygga anställningarna har ökat rent statistiskt. Arbetspolitiken har inte lett till någon ökning av dessa värden som Lööf talar sig varm för. Det är klart som fan att regeringen inte lyckats hindra varenda människa från att skaffa ett fast jobb med den generella trenden är ju att det under deras styre har skett en minskning.

Jag blir så arg när man använder det där pseudohumanistiska snacket om Människor™ och Individer™ för att lägga dimridåer över statistiska faktum och orsakssamband. ”Det spelar ingen roll att arbetslösheten har ökat för den här Rullstolsburen Invandrare-Individen™ fick minsann jobb genom fas3”, ”det spelar ingen roll att höjd restaurangmoms kostar skitmycket och ger relativt lite jobb för den här gulliga egenföretagaren har kunnat anställa en Ung Tjej-Individ™”. Skit i att fler tar livet av sig, fler är osäkert anställda, fler går från dag till dag utan att veta om de kommer kunna få lön eller inte så länge vi har några få personer som lyckats ta sig från en hopplös situation till något bra eller i alla fall helt okej med alla odds emot sig. Att oddsen kanske borde vara lite bättre från första början är det ingen som talar om. Lööf snackar fan otroligt mycket skit är min anspråkslösa konklusion av allt detta.

6 reaktioner till “Annie Lööf snackar helt enkelt otroligt mycket skit.”

  1. Apropå snacka skit – testa lyssna på en politisk debatt, eller en politikerintervju av lite högre klass, i radio någon gång. När synintrycken inte tar fokus, utan den enda input man får är vad de faktiskt säger så framträder just skitsnack, försök att lägga dimridåer och/eller bara Brist På Innehåll(tm) skrämmande tydligt (för att inte tala om personangreppen och skrevsparkarna). Man tänker: Vad ÄR det här?! Ibland tycker jag att det är lite läskigt att vi inte reagerar mer på att människorna vi väljer att styra vårt land beter sig på ett sätt som vi inte skulle låta småskoleungar göra.

    1. Jag lyssnade faktiskt på denna på radio, skulle aldrig orka sitta och glo på dessa människor i tre och en halv timme.

  2. Intressant att de gärna tar upp s.k. ”enskilda fall” när det passar… När det är någon som råkar illa ut då kan de visst inte uttala sig för det var ett ”enskilt fall”… hmmm…

  3. För att i Lööfs ögon och borgarnas så ska en bocka och buga för vilket jävla skitjobb som helst. Härnäst kommer skoputsare och latrintömmare tillbaka också. Och säkert jobb där vi ska slicka politikerröv för några kronor i timmen.

    Fuck the system!

  4. Annie Lööf är den mest inkompetenta politikern Sverige någonsin haft. Att bara veta att en sådan person är med i Sveriges regering och bestämmer gör mig spyfärdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *