Att visa upp sitt liv.

Satan vad skönt det är att slippa känna den där pressen att visa upp sitt liv som perfekt inför andra som vissa människor gör. Jag har absolut inga problem med att visa mina dåliga sidor och mina misslyckanden för andra personer eller här på bloggen. Jag förstår inte hur man orkar ha den där perfekta ytan upprätthållen hela tiden. Jag tänker att man på något sätt blir urholkad inuti, men jag kan ju ha fel.

Snart ska jag skriva om att konsumera sig till det perfekta livet och hur det kan hänga ihop med det där behovet av att visa upp allt hela tiden. Att det man konsumerar framförallt inte är en sak utan en ide om ett liv där den saken ingår. Jag har skrivit så himla lite om konsumtionssamhället och konceptualisering på sista tiden.

6 reaktioner till “Att visa upp sitt liv.”

  1. Är du sarkastisk? Kan direkt påpeka att sandra beijer inte ingår i den typen av bloggar jag tänker på här.

   1. haha jag tänkte inte på henne heller… 🙂 men jag har kommit på mig själv flera gånger med att briljera om perfekta utekvällar, middagar, fikor och whatnot. Men det är bara för att jag faktiskt känner så, men sen så är ju vissa saker piss också, men det väljer jag ofta att inte skriva om, för då hör släktingar av sig på fb och är oroliga och det pallar jag ej med.

    1. Jag gör ju sånt själv och har inget emot att man lägger upp bilder/berättar om hur bra saker är. Men när det bara är sånt så blir jag matt.

     1. Jag håller med om att det är mer intressant att läsa en blogg där skribenten är ärlig och öppen om sina känslor. Själv väljer jag att hålla personliga jobbigheter för mig själv. Ser personligen inte hur jag skulle tjäna på att alla vet när jag mår dåligt eller är ledsen. Jag skulle känna mig så otroligt blottad. Dock kan jag lägga upp bilder på bloggen där jag blottar mig, knasigt nog 🙂 men alla är vi olika.

      1. Men jag tycker inte att du målar upp något drömliv på det viset. Man skriver ju såklart om olika saker, men personer som t.ex. starwoman verkar vara osunt fixerad vid att visa upp det perfekta livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *