Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Bortskämda företag.

Intressant tycker jag det här med företag som anklagar ungdomar för att vara bortskämda. Varför är det aldrig någon som pratar om att företag är bortskämda? Jag minns till exempel en artikel jag läste om någon från Svenskt Näringsliv som whinade om att inga ungdomar ville spendera sommaren med att plocka tulpaner för en pisslön och att de därför fick ta in folk från utlandet. Förväntar sig företag att vi ska slicka deras fötter för vilket skitjobb som helst?

2 kommentarer till Bortskämda företag.

  • Anna skriver:

    Min pojkvän är timanställd på ett internetcafé (och nej, man får inte spela under arbetstid). Där tjänar han 85 kr/h. De tillsvidareanställda tjänar 65 (!!!) kr/h. Ob-lönen är 99 kr/h och det är mycket nattid… Men givetvis ska de lägga ner sin själ i företaget ändå och alltid vara serviceminded och glada – och inte minst tacksamma för att de ju trots allt har ett yrke :)

    Så nu har min pojkvän två jobb, pga lever på en standard som är under existensminimum. Eftersom vi är sambo förväntas jag dock försörja honom på mitt studiemedel…

    (yeah im mad)

  • Klas skriver:

    Det är som förra sommaren då jag jobbade på en nöjespark: skitlön, så klart (men ska vi lägga korten på bordet var jag bara glad över att få in lite pengar). Långa arbetsdagar (som längst 11 timmar). Vi hade scheman för hur man arbeteade, som såklart inte innehöll några marginaler för sjukdom, så ibland kunde man arbeta 12 dagar på sträcken. Toapauser under 11 timmars-passen? 1, på lucnrasten. Jag kan ärligt talat inte förstå hur de kunde förvänta sig att vi skulle vara lojala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv