Bra jobbat patriarkatet!

Det fascinerar mig att folk på största allvar hävdar att det är en falskanmälan om ingen döms för en våldtäkt. Det är liksom inte en fråga om tyckande utan det är ett jävla faktum. Hur är en funtad om en tänker att det per automatik är ljug bara för att det inte finns tillräckligt med bevis. Vad är en våldtäkt egentligen? Endast det som lämnar tillräckligt mycket spår för att hålla i en rättssal. Det var onekligen en intressant definition, speciellt då inget annat brott definieras på samma premisser.

Gud, läs om samhällskunskapen på grundskolan eller gå om dagis eller något. Skaffa er lite jävla vett i skallen.

Men ja, det är klart att folk drar till med alla möjliga lögner för att män ska kunna ha fortsatt tillgång till kvinnors kroppar, för att män även i framtiden ska kunna göra vad fan de vill utan att få något som helst straff. Bra jobbat patriarkatet!

16 reaktioner till “Bra jobbat patriarkatet!”

 1. En äldre person i min närhet ifrågasatte häromdagen vad som hänt med samhället när det sker så många fler våldtäkter nuförtiden jämfört med förr. Jag replikerade med att det nog inte är så mycket värre nu än förr faktiskt. Skillnaden är väl att fler anmäler nu än på 50-talet pga förändrad kvinnosyn och större chans att faktiskt kunna bevisa något tack vare DNA. Avsaknaden av anmälningar, på den tiden, och faktiska domar, nuförtiden, säger ju faktiskt ingenting om hur verkligheten ser ut eller såg ut då.

  1. Att t.ex. våldtäkt rent juridiskt blev olagligt inom äktenskapet först 1965 spelar nog sin roll med.

 2. Förbryllande. Tur då att jag inte anmälde andra gången då jag blev våldtagen (i synnerhet tur som ett nej visst inte är hållbart, en måste slåss!) för då hade jag varit en riktigt lurig falskanmälare då dom inte ens bemödade sig att utreda den våldtäkt som jag anmälde. Det handlade alltså inte ens om otillräckliga bevis utan om otillräckligt arbete från polisen & då står en ju där & är en lurkande manshaterska som ljuger för att bura in otäcka karlar.

  Åsså ”speciellt då inget annat brott definieras på samma premisser”. I sanning. Då jag anmälde att jag hade blivit misshandlad fanns där inget direkt tissel & tassel om att det var ett påhitt från min sida trots att karln inte fälldes. Sedan den anmälda våldtäkten fälldes inte heller den mannen, ju, men jävlarimej folk visste minsann att jag inte alls hade våldtagits.

  För ingen man har någonsin tagit för sig av en kvinnas kropp mot hennes vilja.

 3. Ja, grejen är ju att även polisen utgår ju från att de som anmäler våldtäkt ljuger. Hörde någon intervju med någon jävla polis i Lund (så klart) som typ uttalade sig som ”ja, de anmäler att de blivit våldtagna för att de har varit otrogna med en annan och när deras kille frågar var de har spenderat natten så erkänner de inte otroheten utan menar att de blivit våldtagna”….. Kan bara säga att jag har noll förtroende för polisen, det mikroskopiska förtroendet jag hade förut försvann i och med avslöjandet av att för register över romer.

 4. Jag fattar inte hur folk inte kan se hur orimligt det är att se våldtäkt som så totalt skilt från andra liknande brott, typ misshandel. Det är som du skriver, helt plötsligt gäller totalt andra premisser endast för att något sexuellt utförts. Plötsligt ska offret bete sig på ett visst sätt innan våldtäkten, under den samt typ resten av sitt liv, solklara bevis ska finnas i efterhand, gärningsmannen ska bli fälld och sen KANSKE den som våldtagits slipper bli ifrågasatt.

  Varför blir folk så ofta helt inkapabla att resonera sammanhängande när det kommer till just våldtäkt?

 5. Min teori är att den allmänna uppfattningen av våldtäkt, där idag fler sexualbrott ingår än tidigare, är så omänskligt och så onaturligt att bara monster kan utföra dessa (alltså ”ingen”). Det har också blivit ett av de värsta tänkbara brotten i allmänhetens ögon och att bli dömd för detta dömer och stämplar dig för livet. I förlängningen tror jag detta lett till att polis, domstolar och allmänhet blivit extra mycket nervösa för att inte döma någon oskyldig och då det sällan finns tekniska bevis eller vittnen förutom ord-mot-ord situationer, som inte är tillräckligt med tanke på straffpåföljden.

  Sedan har det blivit någon slags ”tro” på att kvinnor använder våldtäktsanmälan som hämnd, ursäkt för otrohet eller bara för att det känns bättre än att erkänna för sig själv att man hade sex på fyllan. Dessa få enskilda exempel finns dock tyvärr och har därmed blivit ett försvar som förövare kan utnyttja för att skapa ”rimligt tvivel” vilket är helt oproportionerligt.

  Detta är väldigt absurt egentligen eftersom alla är så rörande eniga att detta är ett förfärligt brott men just därför går så många fria.

  För att komma till rätta med detta måste man på något sätt inse och förstå att våldtäkter potentiellt kan utföras av alla, och inte bara monster som är socialt störd eller liknande.

  1. Fy fan. Började storgråta när jag läste trådhelvetet. Jag hatar den här världen, de här männen, den jävla vidriga skitrollen en får som kvinna. Vill verkligen inte leva om jag måste leva i ett patriarkat. Fanny vad jag älskar dig!

 6. Jag kan tänka mig att många killar som våldtagit & blivit anmälda faktiskt tror/försöker inbilla sig sig att tjejen falskanmälde för att våldtäkten såg ut som den i ”Fjorton suger”, dvs dom hade sex med en tjej som låg däckad, slapp & orörlig, men som ”urslapp sig random ljud” emellanåt, vilket för dom ”bevisar” att hon i alla fall var medveten om vad som hände & ej stoppade det = var med på det (enligt deras ekvation), när det egentligen bara var levnadstecken, däckade fylleläten (I do them all the time, enligt mina homies), däckade stön av smärta/obehag.

  Ursäktar inte ett skit, dom är svin & dom vet nog innerst inne att det dom gjorde var fel, men borderline-fel dvs att dom utnyttjat men inte genomfört ”En Riktig Våldtäkt” samhällemässigt räknat. Det måste börja räknas samhällemässigt.
  En samtyckeslag skulle vara ett fett kliv åt rätt håll att markera detta.
  http://samtycke.nu/vi-ar/partier-for-samtycke/

 7. Men den här domen får det ju att bli uppror i folks allmänna rättskänsla – hur är det då en seger för patriarkatet?

   1. Det har det, och det är gräsligt. Men det har också lett till upprördhet, ifrågasättande, folkstorm. Det upplever jag som ett (om än litet och för inblandade individer tämligen betydelselöst) framsteg.

 8. Tycker hela samhället blivit så fruktansvärt egoistiskt och självcentrerat, man ska kunna köpa llt, har ingen empati med någon, bryr sig bara om sig själv. Känner att jag inte orkar sitta och läsa dessa bittra kommentarer från kvinnohatande karlar som inte klarar av att ha en relation med en kvinna. Det är nedbrytande och tragiskt. De kraven domstolarna har för att det ska räknas som en väldtäkt verkar väldigt märkliga, och bygger på ett mycket patrialkalt synsätt. Det måste blir en förändring NU.

 9. Jag förstår inte varför folk har så svårt att få in i sina huvuden att om man tvingar någon till sex mot dennes vilja, om det är en man eller kvinna, om det är många eller få personer, om det är kort eller långvarigt, om de var kära eller inte, om man var fulla eller inte osvosv så är det en våldtäkt PER DEFINITION. Det är alltid, ALLTID offret som bestämmer om det var en våldtäkt eller inte eftersom det bara är offret som kan avgöra om hen ville genomföra sexet eller inte. Och var det ingen våldtäkt så är det dessutom inget offer. Trögskallar där ute alltså.

  //Emma Hå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *