3 reaktioner till “Dagens twitterrant.”

  1. Fast nog kan det anses fult att raka sig. Däremot är det ju inte lika vanligt med den synen på rakade, som med den synen på orakade. Det är mycket vanligare att få höra att man är äcklig eller gör fel när man struntar i att raka sina armhålor än när man faktiskt gör det, men jag kan lova dig att jag under mina dagar stött på människor som tycker att det är FEL att raka sig, likaså människor som talat om för mig då jag rakat mig: ”Varför vill du ut som ett spädbarn på kroppen?” detta sagt i en väldigt negativ ton. Och lika lite som de har med mitt val att inte raka mig att göra, har de med mitt val att faktiskt raka mig att göra. Att jag är antifeminist har jag också fått höra då jag blottat en rakad armhåla.

    Sen är inte fetma ett ideal, nej. Jag kan dock tänka mig att de som uttrycker sig så egentligen menar att även mycket smala och normalviktiga får utstå skit, samtidigt som det där med att vara mullig och tjock lyfts fram som något hälsosamt och naturligt. Naturligtvis behöver en mullig person inte vara ohälsosam, men det är inte människans naturliga tillstånd. Och oavsett naturligt eller ej, borde ju folk få se ut som de vill (eller inte vill, men in that case tvivlar jag på att de mår bättre av att få höra att de är äckligt smala eller vidrigt tjocka) utan att idiotiska kommentarer fälls om deras kroppar. Det är givetvis rätt korkat att uttrycka sig som att fetma är ett ideal om det inte är vad man egentligen menar, däremot är ju folk rätt korkade överlag så… eh.

    I alla fall: mullighet och tjockhet kan också idealiseras. Även om modebranschens ideal i regel är smal smalare smalast, går vi- som jag ser det- mer och mer mot ett mulligt ideal. Vi snackar alltså inte fetma, MEN vi snackar övervikt. Och det är inget fel alls med att acceptera även överviktiga och att säga att också de kan vara fina, problemet är att det sker på andra kroppstypers och MÄNNISKORS bekostnad. Vi går mer och mer mot en motsats till det som varit och delvis fortfarande är- d.v.s. istället för tjocka så bespottas smala. Det snackas om äckliga benrangel på catwalken, modeller med ett BMI under 20 (om jag minns rätt) förbjuds att gå på catwalken i vissa länder, folk snackar om att de vill ha bort det smala idealet helt och hållet- INGEN som är ”för smal” ska få vara med i en reklam. För det är tydligen bara sjukt, äckligt, fel och sänder ut dåliga signaler. Vilket en mullig kropp naturligtvis aldrig kan göra… och ej att förglömma: smala bloggare får ibland höra att de inte borde visa bilder på sina ”onormalt smala kroppar” eller ”okvinnliga kroppar”, eftersom ”unga tjejer” kan få anorexia av det.

    Holy macaroni. Varför inte bara acceptera ALLA människor som de ser ut? Varför måste det ens handla om att ha ett specifikt ideal (ja, vissa verkar som sagt vilja få bort det smala idealet helt och hållet och istället ersätta det med ett mulligt ideal, till skillnad från de som vill att modeller av alla kroppstyper ska få synas), varför kan det inte bara vara människor av alla storlekar, rakade som icke rakade?

  2. ”Normalviktiga” människor blir inte stigmatiserade och förtryckta på grund av hur de ser ut, däremot blir anorektiska människor och mulliga människor det. Sen när har det sagts att ”normalviktiga” är ”oattraktiva”, ”fula” och att ”de minsann måste skärpa sig”?

    1. Man kan ju vara mullig och normalviktig samtidigt. Många uppfattas som tjocka fast de både är hälsosamma och har en normal vikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *