Det är inte extremism att vilja kunna vara ute på kvällen utan att bli misshandlad.

Jag vill dela med mig av denna nyhet från Nätverket linje 17, som jag hoppas att ni hjälper till att sprida:

En kvinna misshandlades av nazister under en joggingtur på Nytorpsgärde under lördagen. All kärlek och styrka till vår syster och hennes familj Vi behöver hjälpas åt att hålla våra områden trygga för alla människor. Att organisera och gå natt/kvällsvandringar är något vi alla kan göra där vi bor. Gå gärna tillsammans, ta med dig något att skrapa lyktstolpar med, fördela gärna kvällarna så att folk är ute så mycket som möjligt! Var försiktig och ha gärna en plan för hur olika tänkbara situationer ska hanteras.
Gatorna tillhör oss alla,
när nazisterna och rasisterna är borta vilar vi!

Detta är alltså samma nätverk som anordnade den stora demonstrationen i Kärrtorp för några veckor sedan, med anledning av att deras demonstration blivit attackerad av nazister en vecka tidigare. Den demonstrationen samlade 18 000 personer som tydligt tog ställning mot nazism, men nazisterna fortsätter att klottra ner linje 17 med hakkors och tydligen också trakassera de som bor där. Uppenbarligen tas detta inte på allvar eftersom det får fortgå utan att till exempel polisen tar till några åtgärder emot det (mig veterligen i alla fall, de verkar inte direkt göra en stor sak av det).

Inte heller från regeringen har det hörts något uttalande om det hela, förutom Reinfeldts svada om att det inte utgör ett problem efter om ”tredje part” inte drabbas, som om de som engagerar sig politiskt i dessa frågor, de barn som var med på demonstrationen som attackerades, de gymnasieelever som tvingas se sin skola nedklottrad med hakkors eller de som känner rädsla inför att röra sig i det offentliga rummet, var värda att ta hänsyn till.

Problemet anses, som alltid, vara att ”vänsterextremister” försvarar rätten till staden, alla människors lika värde och så vidare, inte att det uppenbarligen finns människor som går in för att göra det offentliga rummet osäkert, trakassera de som befinner sig där och ta sig ensamrätt till det.

Jag tycker inte att det är extremism att vilja kunna vara ute på kvällen utan att bli misshandlad av nazister eller att vilja slippa se sitt område nedklottrat av hatsymboler. Det handlar om att kunna känna sig trygg, att ha lika rätt till det offentliga rummet som andra, och detta äventyras av detta fåtal personer som sprider skräck.

12 reaktioner till “Det är inte extremism att vilja kunna vara ute på kvällen utan att bli misshandlad.”

  1. Som du kanske ser så länkar jag till ett uttalande från nätverket linje 17, som alltså sysslar bland annat med lokal antifascistisk organisering däromkring. En får nog anta att det ursprungliga källan är kvinnan själv, då det verkar mycket osannolikt att nazisterna som slog hen skulle berättat om det för linje 17. Att nazisterna attackerade en demonstration i kärrtorp och har klottrat hakkors på en massa olika ställen där omkring finns det gott om källor på, jag föreslår att du googlar lite.

 1. Jag vet vad linje 17 är. Men det har inte kommit något uttalande från polisen än iaf. Nazisterna attackerade inte demonstrationen, de hamnade i ömsesidigt bråk med RF, AFA och de andra vänstergrupperna som var där när de anlände till platsen.

  1. Du vet att det finns på film den där händelsen? En film som typ spritt sig i miljoner delningar? Då otroligt dumt att hävda att nazisterna inte attackerade demonstrationen när vem som helst kan gå in på Youtube och se vad som hände.

   1. De var där för att demonstrera mot linje 17, SMR är ju en våldsam grupp och de var väl medvetna om att det kunde uppstå fight mot AFA och RF. Vänstergrupperna var medvetna om att det skulle bli konfrontation, varför var de annars maskerade och hade knivar med sig?

    För övrigt finns det ytterst få demonstrationer då sverigedemokrater eller några andra grupper på den sidan inte blir bemötta med flaskor och stenar, att de skulle kunna ta med sina barn på en demonstration är bara att glömma.

    1. Jag förstår inte hur detta är ett argument till nazisternas favör. De attackerade (jo, de var beväpnade) en folkmassa, det fanns aktivister där som försvarade demonstrationen. Det var ju fortfarande nazisterna som attackerade, det är inte som att de så kallade vänsterextremisterna sökte upp dem.

 2. Kvinnans svåger, bosatt i Bagis, god vän till mig, skrev om det på Facebook samma kväll. Hon själv verifierade senare. De hade kallat henne ”blattefitta”. Det kom någon förbi, då blev de rädda och slutade. Hon fick ”bara” blåmärken och fläskläpp. Om någon inte kommit – hur långt hade de gått? 7-8 troligen etniska svenskar med nassesymboler på kläderna mot en etniskt svensk kvinna med mörkt hår. Härligt!!! Jag, gammal gumma, har aldrig känt mig rädd förut. Men det är väl meningen att de här 7-8 killarna ska bestämma över när var hur vi rör oss utomhus. De ska bestämma. Vi ska ha ”respekt”, dvs vara rädda för dem.

 3. Eftersom SMR inte har 7-8 aktivister i Stockholm så måste de varit tillresta. Kanske till Unga Sverigedemokraters demonstration i fredags? Folk från SMR ska visst ha varit där.

  Det borde väl inte vara omöjligt att hitta gärningsmännen, man kanske kan börja med att visa kvinnan bilder från Sverigedemokraternas demonstration?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *