Det borde vara straffbart att ta upp polisens tid med fullständigt strunt.

Det här är ju bara för mycket. Någon har polisanmält grotescoschetchen ”bögarnas fel” för att det är ”hets mot folkgrupp”.

Herregud. Det är satir. Vad fan har vi för politiskt klimat när folk upprör sig så till den grad att de polisanmäler skiten. Det liknar lite anmälan mot ”mordhotet” på Per Gudmundson svenska satirikeruppropet.

Personligen kan jag verkligen bli upprörd över felplacerade skämt och dålig satir, men jag skulle liksom aldrig polisanmäla någon för det. Och allvarligt talat så kan jag inte tänka mig att personen inte fattade att det var satir, det är ju inte rimligt. De kördes av ett gäng komiker på allsång på skansen under Pride. Skulle allsång på skansen upplåta utrymme för böghets under prideveckan?

Den här personen måste ju lära sig att hantera sin intryck. Skriv en arg uppdatering på facebook eller något, men snälla ta inte upp polisens tid med fullständigt strunt. Jag är så trött på folk som använder polisanmälningar som något slags statement. Det om något borde ju fan vara straffbart.

7 reaktioner till “Det borde vara straffbart att ta upp polisens tid med fullständigt strunt.”

  1. Jag undrar om det är så att personen försöker driva med polisen eller lagstiftningen genom att låtas vara oförstående. I fallet med Per Gudmundsson var väl satiren ändå riktad mot det han står för, även om de inte menar allvar med att skjuta honom, men i det här fallet är det ju en ren drift med homofobin. Det hade varit mer analogt om det varit någon med högerkonservativa värderingar som varit upprörd över att bli karikerad. Det här påminner snarast om exemplet från Franzén som jag nämnde hos dig nyligen – skulle jag se något sådant i en verklig diskussion, skulle jag normalt anta att personen försökte driva genom att låsas att inte begripa sig på uppenbar ironi.

  2. Instämmer i detta, men att vänster-radikala ”humorister” hotar en svensk journalist är inte roligt eller omdömesgillt.
    Vad blir din reaktion om en högerradikal satiriker hotar med våld mot tex. en kvinnlig journalist?

    1. Jag tyckte det var roligt. Om någon hotade en journalist bara pga personens kön skulle jag nog tycka det var ett himla tråkigt skämt.

  3. Håller med, skrattade nästan så att jag ramlade av stolen när jag såg att någon anmält allsången för det här. Men att använda polisanmälningar som statement kan ändå vara bra ibland. Exempelvis om man blir tafsad på inne på en klubb. Självklart kan det vara svårt, för att inte säga omöjligt, att få fast en gärningsman, skaffa giltiga bevis och ge denna ett tillbörligt straff, men man skall aldrig strunta i att anmäla. Rätt vad det är så inser någon att den här klubben har alltför många anmälningar om sexuella trakasserier och en granskning kanske inleds. Men man skall inte använda polisanmälningar som statement för strunt.

  4. i sundsvall var det en gubbe som anmälde en studentskylt för barnporr, för att barnet var naket.. det kan man ju också tycka är slöseri med polisens tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *