Dykarcertifikat.

När jag var liten så var havet typ det bästa jag visste, men så förlorade jag intresset som man ju ofta gör när man får annat att tänka på. Nu har jag i alla fall tänkt att jag ska kolla upp möjligheterna till att ta dykarcertifikat nästa sommar, hur mycket det kostar och så. Det vore fantastiskt att dyka vid korallrev, men det hade varit fint att dyka i svenska vatten också. Någon av er som gjort det eller vet hur det går till?

10 reaktioner till “Dykarcertifikat.”

 1. Åh jag tycker verkligen du borde göra det om du får tillfälle! Min pappa dyker hyfsat mycket, både i Sverige och utomlands. Jag hade själv gärna velat göra det, men har ett hål på ena trumhinnan som förhindrar mig. Dock kunde jag i alla fall snorkla vid stora barriärrevet för ca en månad sedan vilket var fantastiskt!

 2. jag tog mitt utomlands, snabbare och billigare (sharm el sheihk ar ett turisthak, men billigt med dykning ar det, ta bussen till dahab for mer chill) Det ar dyrk som satan att ta det i sverige, precis som det ar att dyka. Men det ar nice, alskar det.:)

  1. Om man ändå är där en vecka endast för dykning är ju det ok med turisthak känner jag.

 3. Dykning är det absolut bästa jag vet, har varit en stor del av mitt liv sen mitt första dyk för några år sedan. Tar du dykcert i Sverige blir det dyrare men du får å andra sidan testa på ”tuffare” dykning. Kallt vatten och torrdräkt är bra att vara van vid, om du dyker i tropiskt klimat i framtiden kommer det kännas hur lätt som helst! Är dock mycket, mycket billigare att ta det på någon turistort någonstans i Egypten, Sydostasien eller Karibien (men då ska du ju ta dig dit också). Norge har annars väldigt bra men dyr dykning! Lycka till!

  1. Norge kan ju vara en ide faktiskt. Hur dyrt är det i Sverige egentligen?

 4. jag tog dycertifikat för några år sedan och det är sååå kul. Dock så tog jag i Atlanten = skittråkigt. Typ bara grått. Dök senare i indiska oceanen = fin fint. Har aldrig dykt i Sverige då det tydligen ska vara tråkigt, mörkt och en ser typ en meter framför.

  Har bara dykt då jag åkt på sol och badsemester, skitdyrt men kul kul!

  Lycka till!

   1. Det låter bra! Det coolaste vore att här i Sverige dyka under is på vintern hehe. Men det vågar jag inte, än! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *