Efterbliven regelonani.

Som lärarvikarie är man ju med om en jävla massa konstigheter, men detta slår fan priset. Jag fick ”återbud” på ett vikariatet jag skulle ha ett par dagar för att, hör och häpna, jag hade ”brutit motskolans regler”. Detta brytande mot regler bestod i att jag råkat glömma att ta av mössan i matsalen.

Och det var liksom inte så att jag hade suttit hela lunchen med mössan på, jag hade gått in i matsalen, fått en tillsägelse och sedan direkt tagit av mössan. Inget tjafs.

Jag fattar väl att man som lärare ska föregå med gott exempel men om det nu är så jävla viktigt kan man väl säga det vid ankomsten?

5 reaktioner till “Efterbliven regelonani.”

  1. Du fattar väl att det är viktigt för rektorn att upplever sig ha kontroll över att de regler som gäller på skolan efterföljs. Du ska bara vara glad att kontrollapparaten inte sträcker sig längre än så. Det är nödvändigt att alla på skolan känner sig bekräftade vilket förutsätter iakttagande.

    Allvarligt talat: jag trodde att jag hade hört allt. Men nu ser du kanske fördelen ur skolans perspektiv att använda sig av underåriga utbytbara vikarier? Naturligtvis vill de som anställer ingentig hellre än att ersätta hela lärarkåren med sådana.

  2. Lisa: hatt – inte mössa ;).

    Nåväl. Om det nu var det som var problemet så var det väl ytterst fånigt, men av någon anledning (och utan att ha det minsta stöd för det egentligen) tror jag inte det var det som var problemet. Det känns bara som ett typiskt fall där arbetsgivaren går in på de juridiskt rätta anledningarna för att få bort någon som de kanske inte kommer överens med eller som någon annan inte kommer överens med.

    1. Säkert. dock så hade vi inga meningsskiljaktigheter vad jag märkte, men personkemin var inte direkt den bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *