Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Era rubriker: Jag vet att jag alltid gnäller på andra men idag tänkte jag skriva om en helt fantastisk person som inspirerar mig till att bli en bättre människa.

Fick denna rubrik av Sofia och den var ju lite rolig tycker jag. Och svår, för jag blir faktiskt väldigt sällan inspirerad.

Men precis innan jag åkte var jag och tältade med grön ungdom i en aktion emot bostadsbristen för studenter och unga, och då träffade jag grön ungdoms kvinnliga språkrör Rebecka Carlsson som jag faktiskt blev riktigt inspirerad av.

Jag blir så fascinerad av personer som är är genuint intresserade av att lyssna och ta intryck från andra människor, och jag upplevde verkligen att hon gjorde det. Jag har märkt att jag kan börja göra det själv mer och mer på sista tiden och jag vill komma till den punkten där det kan vara okej att bara sitta och lyssna och ta in.

Det är en dröm för mig att kunna syssla med politik på ett eller annat sätt. Som opinionsbildare eller politiker eller som forskare på ett område som jag finner politiskt intressant. Jag vill så hemskt gärna kunna ha utrymmet att förändra det jag tycker är fel. Men jag är samtidigt så rädd. Så rädd för att verkligen försöka för man kan ju misslyckas. Och så tänker jag också att det kanske är för sent, att jag blev intresserad och hittade rätt för sent för att de ska gå.

Men när jag är klar med det här året ska jag fan i mig börja läsa statsvetenskap och nationalekonomi. Jag ska engagera mig så mycket som jag bara kan, både nu och när jag kommer hem.

Och det är inte bara Rebecka som inspirerat mig till detta, utan hela grön ungdom. Jag känner mig så välkommen där och det är så kul att prata med dem. Men hon visade på ett sätt för mig hur man skulle kunna vara. Hur man kan vara politiskt aktiv på heltid utan att ägna sig åt en massa fulspel och utan att ha varit trogen partiet sedan man var 15, hur man kan göra det för att man älskar det och brinner för frågorna och inte för att man är en karriärist. Hur man helt enkelt kan komma och vara jävligt öppen mot människor och nya perspektiv och komma någonstans med det, och hur man kan jobba med det utan att ens låga slocknar.

Herregud, om hon hittar detta kommer hon säker tycka att jag är jävligt konstig, men vad fan. Det är sant och jag har faktiskt inte känt mig så inspirerad av en enskild person så länge jag kan minnas. Tack för det, Rebecka.

2 kommentarer till Era rubriker: Jag vet att jag alltid gnäller på andra men idag tänkte jag skriva om en helt fantastisk person som inspirerar mig till att bli en bättre människa.

 • Fredrik skriver:

  Kul att du engagerar dig politiskt och hittar likasinnade.
  Studier i statsvetenskap och nationalekonomi är en bra grund för framtiden.
  Jag tror mycket på miljöpartiet med Åsa Romson och Gustav Fridolin i spetsen.

 • Äntligen! Hurra!

  Men gud vad jag hatar den attityden ”om jag skriver om hur mycket jag uppskattar en person så kommer hen tycka jag är konstig”. Varför gå omkring och tycka någon är bra och inte låta den personen veta det?

  Jag har fått sådana kommentarer och inte fan tycker jag någon är konstig om hen gillar vad jag gör eller om jag inspirerar, jag blir bara glad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv