Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Feministbiblioteket.

En blogg jag har börjat läsa på sista tiden är feministbiblioteket, en blogg som primärt går ut på att tipsa om feministisk litteratur och feministiska författare. Hon tipsar om allt från barnböcker till novellförfattare från tidigt 1900-tal. Inte bara det, hon lägger sig även i debatter om föräldraförsäkring och storlekar på barnkläder (där hon mejlat Lindex). Hon har även skrivit en serie inlägg vid namn ”sex antifeministiska myter” som ett svar på Pär Ströms bok. Nu kring jul har hon en julkalender där hon lyfter fram feminister ur historien.

Jag gillar den här bloggen för att den är saklig och ger ett väldigt jordnära perspektiv på feminism. Det är liksom inga utsvävande resonemang och extrema tolkningar, utan det hela känns väldigt sansat. Inte för att jag har något emot utsvävande resonemang, men det är skönt att få läsa texter utan det också. Att hon är liberal är också intressant, eftersom den feministiska debatten till stor del domineras av vänsterperspektiv.

En kommentar till Feministbiblioteket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv