Feministfrågestund.

Sofia körde en jättebra grej i sin blogg med en speciell feministfrågestund, som hon nu har svarat på. Eftersom jag får in folk som ifrågasätter feminismen här också så tänkte jag köra samma grej.

Fråga på om allt ni undrar. Men tänk på att jag inte representerar alla feminister. Det är självklart öppet för alla att fråga, inte bara de som är kritiska, om ni nu skulle få för er det. Kan ju även vara intressant för en feminist att veta var jag står i vissa frågor eller hur min utveckling som feminist varit, vad vet jag *inbillar mig att jag är omåttligt intressant*.

Vi får kolla om detta funkar. Jag tänker inte svara på oförskämda frågor som bara ställs för att sätta mig på plats, utan på frågor som ställs av intresse för vad jag ska svara. Men som sagt, fråga på!

20 reaktioner till “Feministfrågestund.”

 1. Jag gör ett sista försök här inne innan jag går vidare i mina äventyr.
  Jag kan ställa ett par frågor om ”feminism” enligt mig som är något att ha.
  Feminister brukar använda sig av falsk fakta väldigt ofta så jag frågar dig om du tror något av detta är sant.

  1. Kvinnor gör 2/3 av allt arbete på jorden.
  2. Bistånd till kvinnor i u-länder hjälper landet bättre än bistånd till män.
  3. All världens resurser ägs av män (99% enligt feminister)
  4. Män slår kvinnor oftare i relationer
  5. Män är större miljöbovar än kvinnor.

  Skulle vara roligt att veta hur påläst du är och från vilken källa. Mina källor säger mig att allt detta är falskt och lögn. Detta är bara en bråkdel av ”myter” som finns därute och som används flitigt ända uppe hos högsta hönsen i FN. FYI så har även FN varit med och skapat den första lögnen.

    1. Har inte sett något svar ännu, jag hoppas inte det där är allt du har att komma med.

     Warren Farrell
     tar upp och bevisar ”källorna” som säger att kvinnor gör 2/3 av allt arbete på jorden, han tar även upp mycket annat jag tror att även statisk om våld är där. Han böcker kan man bara köpa. Han förklarar att detta var hur larvigt som helst, en kvinnlig radikalfeminist använde sig av min ”kompis kompis har gjort en undersökning som minsann bevisar detta”, och hokus pokus så var det känt över hela feministiska världen och även idag är det tydligen många som tror detta. Kan vara för att dom svenska feministernas ”gud” aka wendela på aftonbladet skrivit om detta på flera ställen. Tror till och med malin wolin kräkte ur sig detta. Det visade sig att det hade varit en undersökning men att den var hur patetisk som helst, FN hade ett finger i detta och dom har även gått ut och sagt att det är falskt enbart för att skapa uppmärksamhet mot kvinnors problem. Läs hans böcker nu!
     Att bistånd till kvinnor skulle hjälpa landet bättre finns ingen statistik som bevisar att det är så, det finns ingen egentligen statisk som bevisar motsatsen, men detta är ytterligare en myt som grundar sig i en patetisk manssyn. Även här har vi läst på aftonbladet av feministiska journalister som påstår att ”män” super bort bidragen. Däremot finns det krav på vart bidrag ska gå till, mycket ska gå till att bygga upp infrastruktur, åkrar, farmer, dricksvatten, vägar och kom inte här och påstå att det är kvinnor som bygger det. Aictionaid är en organisation som svalt detta och enbart väljer att hjälpa kvinnor, hur patetiskt som helst.
     http://www.yakida.se/myter.html kan man läsa mycket bra om ”myter” även där finns det en del om våld.
     Bakar vi in alla falska polisanmälningar om ”våld” som för övrigt svenska politiker vägrar ta i med tång, plus mörkertalet och mäns förväntan att ta lite stryk av frugan kommer det skena iväg ganska högt plussar vi också på vad män och kvinnor anser som våld så blir det ännu högre, plussar vi på ytterligare att kvinnor överdriver i dessa undersökningar och att män underdriver blir det ytterligare. Även med allt detta ligger våldet mot män jämsides med kvinnors i svenska undersökningar. Nationella undersökningar visar det jag säger, att kvinnor slår mera. http://www.yakida.se som hänvisar till många bra ställen
     http://www.dailyfinance.com/2010/01/30/a-hidden-crime-domestic-violence-against-men-is-a-growing-probl/ säger att kvinnor i princip slår män mera då dom tycker det är ok.
     Väldigt ofta ser man förklaringar att kvinnor oftast är offer och förövaren, hur går det till tror ni? Går att läsa om här inne, http://www.asc41.com även en liten skitartikel tar upp detta här: http://divorcesupport.about.com/od/abusiverelationships/a/male_abuse.htm
     Hjälper inte riktigt min poäng då den är full av felaktigheter men den tar upp en del bra också http://divorcesupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=divorcesupport&cdn=people&tm=442&f=00&tt=2&bt=1&bts=1&zu=http%3A//www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm
     denna http://news.mensactivism.org/files/research_flyer.pdf tar också upp vad jag säger om vad kvinnor och män tycker, tänker, förväntar sig om våld.
     Inom miljöförstöringen finns det ingen sådan fakta utan det var FI som yttrade detta först med schyman i spetsen utan någon som helst fakta. Skulle mer än gärna vilja se någon fakta som bevisar detta. Och då inte inräknat måsten i jobben så som transporter med flyg, båt och annat. Fritid pratar vi om och med sunt förnuft förstår man att alla tusen fabriker som underhåller kvinnors shoppande vinner ganska stort. Kvinnor äter också dyrare i form av ”nyttigare” mat som just i dagsläget är större miljöförstöring men som i längden är bättre om alla gjorde så. Smink, både i form av labb, testning, frakt är både en miljöförstöring i sig plus kemikalierna som blir kvar, hårprodukter och annan lotion behöver jag nog inte ta med. Så den som påstår att män är större miljöbovar måste vara korkad rent ut sagt. Längtar till den dagen då världen vågar ta i denna fråga.

 2. när orkar du ta diskussionen och när orkar du inte? d.v.s vilka hjärtfrågor har du inom feminism och vilka lämnar du över till andra?

  hur är du att diskutera, i det här fallet, feminism med? framhåller du det sakliga med fakta eller går du på känslor och dina egna upplevda händelser mest? blir du upprörd lätt eller håller du dig cool?

 3. Fanny, som jag ser det är den svenska feminismen ”kidnappad” av radikala och boktavstroende falanger, ungefär som vänster-rörelsen på 1970-talet.
  När personer som Maria Sveland eller Unni Drougge uttalar sig för kvinnorna/feminismen, blir många män och kvinnor negativa till F-ordet.
  Hur ser du på detta och vad är vägen framåt?

 4. Vad tycker du om Mary Wollstonecraft och William Godwin? Hehe, personer jag själv idoliserar.

  När ”kom du underfund med” att du var just feminist? Uppmärksammade du könsförtrycken före eller efter att du blivit presenterad för feminismens innebörd? Har du själv, innan du visste att du var feminist, burit på fördomar gentemot feminismen och/eller varelser som kallar sig feminister? I så fall, vilka?

  (Och slutligen, en halvseriös men rolig fråga:
  Skrattar du lika hårt som jag gör åt Robinson, då tjejerna i lag (ingen aning) klagar på ”fjolligheten” hos sin nya manlige lagmedlem, ständigt pikar honom för att han ”till och med är mesigare än alla tjejerna tillsammans”, att han är feg som använder egensnickrad hjälm vid kokosnötsjakten och som spindelrädd inte är en ”riktig” man – ”dom finns i norrland dom”
  – SAMTIDIGT SOM –
  dessa tjejer också får psykbryt då en av dom manliga deltagarna förklarar skillnaderna mellan män och kvinnor och att mannen generellt är bäst på det mesta.)

 5. Hur tänker du kring sociala könsroller och transsexualism? Det är mitt största huvudbry för tillfället, så det hade varit intressant att få dina åsikter i frågan.

 6. Är det inte otroligt irriterande när personer (framförallt antifeminister) frågar vad kvinnor gör för männen? ”Men varför gör ni inget för männen?! vi är också förtryckta!” Missuppfatta mig inte, jag tycker också att det hade varit jätte gött om männen hade fått mer frihet att leva ut sina personligheter och inte vara så förtryckta av (sig själva) macho kulturen.
  Men feminismen handlar ju om att ge kvinnor samma rättigheter och möjligheter som just männ, och om att uppmärksamma just (en dels) männens förtryck av kvinnor.
  Dom kan väll ha sin egen kamp? Fattar inte riktigt varför dom tycker det är så konstigt att vi nt kämpar för dom också…:S Stör mig så oerhört på det här men vet inte om jag är lite orättvis? Vill höra någon annans åsikt.

  1. Hej! Håller med dig! ”Om du vill ha en mansdag, fixa en då” brukar jag syrligt svara dessa gnällspikar.

   Vidare tycker jag att feminismen strider för alla, då ett jämställt samhälle också gynnar alla. 😉

  2. Bemms du har missuppfattat.
   (antifeminister) vill ha en mansdag ja! Får vi det? Nej, kan du gissa vilka som står i vägen för det?

   SKa ta en liten lektion för dig.
   När feminismen kom till Sverige och fick ett genombrott, var det minst lika många män som kvinnor som ”stödde” feminismen. Många om inte alla mäktiga män, statsministrar hit och dit gjorde allt för att stötta feminismen. Det satsades på kvinnor i form av bidrag och lagar som underlättade för kvinnor att organisera sig, det var en självklarhet då enligt nästan alla att kvinnor var undeställda män, och alla kämpade för detta. Kvinnor blev en minoritet nästan som svarta i usa. Med hjälp av alla kvinnliga organisationer, tidningar, politkier som stötte kvinnorörelsen skapades kvinnodagen i den formen vi har. Alltså uppmärksamheten skapades enkelt.
   Så den som påstår att det är något fel av män att begära samma stöd och hjälp av kvinnor har en dålig manssyn som heter duga. En sådan person kallar sig troligen feminist FYI och är stolt över vad hennes mammas mamma har gjort och tar åt sig äran enbart för att hon har en fitta mellan benen.
   Vilka är det idag som blir förbannade, får uppmärksamhet av alla medier i hela sverige när dom yttrar en sak som att dom är ”rädda” för en politiker med mustasch, ja du gissa rätt, feminister så klart. Jag och även du läser varje dag om hur illa det är med män som organiserar sig, även din hjälte Fanny blir sur på att män börjar organiserar sig på GN. VI läser sådant på aftonbladet, expressen, NM, osv, vi läser om hur unket det är med mansjourer och kompisklubbar med bara män, med satsningar på pojkar osv. Feminister är det som yttrar detta dagligen och man måste faktiskt vara en korkad person om man inte ser detta. Jag föreslår att även du läser på GN varje dag så får du ta del av vad ”feminister” tror sig ha rätten att säga om gruppen män.
   Min poäng är när ”män” försöker göra något för män får dom skit, det var även många feminister som blev sura när normala kvinnor tog upp en mansdag i media på kvinnodagen. Då hette det att ”det kommer ta fokus bort från kvinnodagen om vi inför en mansdag”
   Här är ännu ett praktexempel på att ”män” inte får komma till tals om ”män” just för att feminister står i vägen och har tagit patent på ”vi är offer och ni är förövarna”.
   Detta stödjer din vän Fanny även om hon inte vet om detta, vilket hon inte gör. Men att enbart kalla sig feminist och stödja små bitar av det så stödjer man allt. Oacceptabelt självklart och även fanny kommer ändra sin inställning om ett par år när det inte är så jäkla pk och mainstream att blogga som en feminist som älskar att visa upp sig på bild.

   Det ska också nämnas att i tidigt i feministiska Sverige var feminismen inte en rörelse för enbart kvinnor, i våg nr 2 blev det en rörelse för även män hette det. Detta var en fet lögn och många föll för den, även många kvinnliga feminister. Man gick ut och skapade falsk uppmärksamhet genom att påstå att feminismen skulle hjälpa män också. Vi har ännu idag inte sett röken av detta, och detta är en orsak till varför feminismen blev så stor utan att någon reagerade. Vem vill ha en rörelse för enbart kvinnor lixom när vi kan ha en rörelse för oss båda? Män vill det, feminister vill det inte.
   Visst, det fanns nog många kvinnor som ville kämpa för män också men dessa blev nog utpetade ganska så fort.
   Warren Farrell tar upp hur utvecklingen såg ut i usa. Han var jäkligt engagerar i feminismen och kämpade för den i många år tillsammans med många andra män. Han förklarar hur den förvandlades från en rörelse full av hopp till en rörelse som kryllar av radikalfeminister och vilken agenda dom har. Han protesterade mot mycket av detta i dom organisationerna han var med i och det slutade som med alla kvinnor som protesterade mot samma saker. Dom blev utfrysta och ignorerade och bekämpade. Du kommer drömma mardrömmar om du läser han böcker, vilka extrema rörelser det finns inom feminismen som är en majoritet som har tagit över ALLA kvinnojourer i hela usa och som har som agenda att sprida den till politken, och jag kan säga att den är inte snäll och rar med mål att vara jämställd mannen. Detta stöder Fanny med enbart sin närvaro inom feminismen, hon förstår det inte, men det är en självklarhet. Även den första kvinnan som skapade en kvinnojour säger samma sak, finns att titta på på youtube, kommer dock inte ihåg vad hon heter.Hon har blivit utkastad för att inte dela radikalernas unkna manssyn, hon förklarar vad som är på agendan av dessa och vad dom har för mål, hon var en del av detta.

   Jag blir irriterad när människor blir irriterade på människor som frågar vad kvinnor gör för män. Jag ställer mig frågan ganska ofta och får inget svar. JAg ställer mig fråga vad gör män för kvinnor varje dag, jag får många svar. Rätt eller fel?
   Inte för mycket begärt att kräva en gemenskap och något tillbaka när det är män som satt kvinnor på makten som är jämställdhet.

   1. Det roliga är att det finns en mansdag. Fattar inte varför ni klagar över just den saken.

   2. Hej du Roffe!
    För det första så nämnde inte ens jag i inlägget någonting om en mans dag.
    Jag nämnde ingenting om att jag inte tycker att männ får göra någonting för männ. Snarare så uppmuntrade jag det!
    Skapa er mansrörelse men jag fattar inte varför er mans rörelse måste bygga på hat mot feminismen då det inte är kvinnor utan det är patrikatet som även förtrycker männ.

    ”Nu ska jag ge dig en lektion” När du använder dig utav makt tekniker för att dumförklara mig och sedan skriver en as lång text med en massa anklagelser mot mig och påstår att jag har åsikter som jag aldrig har uttryckt tänker jag INTE fortsätta diskutera med dig.

    Ingen blir feminist automatiskt för att man har ”en fitta mellan benen” som du så vackert uttrycker det. Feminismen kom till mig genom en insikt av vad mitt eget liv var; en mängd upplevelser av diskriminering, förtryck och ett samhälle som lärt mig sedan barnsben att vara självutplånande och destruktiv. När insikten kom följde en lust av att läsa feministisk litteratur om andra kvinnor, om kvinnan som norm, kvinnor som en grupp i samhället. Litteratur som jag har kunnat relatera till.
    Jag har läst antifeministiska texter för att veta vad det är och det är saker jag INTE kan relatera till. Så enkelt är det men tycker att du också borde läsa någon feministisk text för att veta vad det egentligen handlar om.
    Blir liksom lite tråkigt att diskutera med någon som faktiskt inte ens vet vad feminist är, du kommer aldrig lära dig vad det är genom att bara läsa antifeministiska manipulerade texter, det är inte iheller mitt problem och sitta här och lära dig om feminismen utan om du är intresserad läs om det, om du inte bryr dig om att din världsbild och självuppfattning förvrids genom att svälja allting antifeminister säger till dig att tycka..fortsätt så om du mår bra av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *